Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker, aralarında Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) eski başkanı Ali Fuat Tașkesenlioğlu, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve TOBB üyesi Salih Orakcı'nın rüşvet aldığını iddia etti.
Peker’in iddiaları gündeme bomba gibi düşerken, “Devletin nefes borularına yapışmış mikropların hepsini temizleyeceğim” ifadelerini kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamıştı.
Bu sabah Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek başkanlığındaki CHP heyeti Ankara Adliyesi’ne gelerek Sedat Peker’in iddialarına ilişkin suç duyurusunda bulundu. Erkek, “Tüm milletvekillerimizin imzasıyla suç duyurusunda bulunduk. Yozlaşma o kadar büyüdü ki gerçek bir beka sorunu hale geldi. Yargının durumu da içler acısıdır. Savcılar harekete geçemediği için buradayız” dedi.

ÜMİT ÖZDAĞ: BU İŞİN TAKİPÇİSİYİZ
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ankara Adliyesi’nde avukatları ile birlikte suç duyurusu dilekçesini savcılığa verdi.
Adliye önünde açıklama yapan Özdağ, “Suç duyurumuzda, bürokratların siyasi güçlerini kullanarak soyduğu şirketler var. Küçük yatırımcıların batan milyonlarca doları, Türk halkından çalınan serveti var. Bu çetelerin defterini dürmede kararlıyız. Biz bu işin takipçisiyiz” dedi.

DEVA PARTİSİ DE DİLEKÇE VERDİ
DEVA Partisi de aynı iddialarla ilgili suç duyurusunda bulundu. Söz konusu açıklamaların “açıkça işlenen suçları kimlerin, nerede, nasıl ve ne şekilde işlediğine dair somut deliller ve olaylar ileri sürülerek yapıldığı” belirtilen suç duyurusunda şöyle denildi:
– Bu şekilde kamu görevlisi olan şüpheliler ile diğer şüphelilerin bir suç örgütüne vücut verecek tarzda birlikte hareket ettikleri, bu örgüt kapsamında sermaye piyasasında piyasa dolandırıcılığı yaptıkları, yine mağdurları zorlayarak menfaat temin ettikleri ve böylece irtikap ve rüşvet eylemlerini de gerçekleştirdikleri, resmi belgede sahtecilik yaptıkları anlaşıldığından yukarıda ayrıntısı ile belirtilen olayların, kişilerin, suçların araştırılması ve maddi gerçekliğe ulaşılması artık bir zaruret halini almıştır.
NÜFUZ TİCARETİ, RÜŞVET, İRTİKAP
– Yukarıda ayrıntısı ile arz ve izah edilen nedenlerden dolayı, isimleri belirtilen şüpheliler ile birlikte tespit edilecek diğer şüphelilerin suç işleme amacıyla bir araya geldikleri, bu kapsamda TCK'da belirtilen suçlardan suç işleme amacıyla örgüt kurdukları, üye oldukları, nüfuz ticareti, irtikâp, rüşvet ve resmi belgede sahtecilik suçlarını işledikleri yine 6362 sayılı SPK kapsamında piyasa dolandırıcılığı yaptıkları anlaşılmakla resen tespit edilecek diğer şüpheliler ve suçlardan dolayı da soruşturma yapılarak şüphelilerin cezalandırılması için kamu davası açılmasını arz ve talep ederiz.
Sözcü
Gübretaş’ta Cengiz oyunu20 izlenme
CHP’li yöneticilere Erdoğan’a hakaretten gözaltı22 izlenme
AKP'li belediyenin milyonlarca lira harcayıp yapımını başlattığı başkanlık binasının inşaatı yarım kaldı25 izlenme
Konut fiyatları ve kira bedelleri çıldırdı, iktidar seyrediyor!39 izlenme
Ukrayna savaşı: Batılı müttefikler cephanelerinin tükendiğini söylüyor21 izlenme
Zelenskiy’den referandum resti: "Çekiliriz"36 izlenme
Şehit çocuklarının ayrıcalığı Suriyeli çocuklara da verildi!200 izlenme
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: "Siyaset mertçe rekabet işidir mertçe. Yasak getirerek değil. Mertliği olan varsa meydan burası, haydi gelin yarışalım"20 izlenme
Arel Üniversitesi'nde skandal! Şehit Teğmen İsmail Can Softa'nın fotoğrafını mezunu olduğu üniversitede törene almadılar!
AKP'li belediyeden gece yarısı 'özel operasyon': CHP afişleri tek tek toplatıldı!
Zafer Çağlayan'ın 50 Milyon € rüşvet aldığını duyunca, Egemen Bağış'ın verdiği tepki !
Devlette çalışan kişi sayısı 5 milyona yürüyor!