CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Balıkesir Havalimanı'na iki yıldır bir uçak bile inmemesi üzerinden iktidara yüklenerek "2019 yılında havaalanına harcayacağınız bu 76 milyon lirayı devlet hastanesine harcamış olsaydınız. İşte bu AKP’nin kamu kaynaklarını heba ettiğinin örneğidir" dedi.
Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, 1954 yılından bu yana yurttaşlara hizmet veren Balıkesir Devlet Hastanesi’ne ilgi gösterilmediğini belirten Şahin, “2017 yılında Atatürk Şehir Hastanesi’nin hizmete girmesinden sonra Balıkesir Devlet Hastanesi 650 yatak kapasitesinden 260 yatağa indirildi” bilgisini paylaştı.
Balıkesirlilerin hastaneye yıllardır 400 yataklı ek bina yapılmasını beklediğine de işaret eden Şahin, “Ancak, proje bedeli 531 milyon lira olarak belirlenen ek bina için 2022 yılında maliyetin sadece yüzde 1.5 civarında bütçe ayrılmıştır” dedi. Balıkesir Havalimanı için 76 milyon lira harcandığına dikkat çeken Şahin, “Keşke 2019 yılında havaalanına harcayacağınız bu 76 milyon lirayı devlet hastanesine harcamış olsaydınız. İşte bu AKP’nin kamu kaynaklarını heba ettiğinin örneğidir. Balıkesir’de resmen ikinci Zafer Havalimanı vakasını yaşıyoruz” diye konuştu.
Ucuz halı için birbirlerini ezdiler, 2 kişi hastanelik oldu!26 izlenme
Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa'daki lüks araç konvoyu gündem oldu40 izlenme
Gündemdeki avukat lüks paylaşımlarını açıkladı: "Ailemin durumu ben öğrenciyken de beni yurtdışında okutacak ve tatillere gönderecek yeterlilikte, ortalamanın üzerindeydi"26 izlenme
Suudi Arabistan’da ‘çarşaf’ kararı25 izlenme
Atatürk sevgisi sınırların ötesinde: Taylandlı kadın İzmir Marşı'nı ezbere söyledi. Atatürk diye bağırdı, Türk bayrağını öptü başının üstüne koyarak saygı gösterdi27 izlenme
HGS ücretlerine yüzde 40 zam geliyor!19 izlenme
Pes artık Pazartesi doğalgaza da zam geliyor!34 izlenme
Yeni Sağlık Bakanı'nın tartışmalı genelgesi yeniden gündemde: "Edebe, adaba ve inanca uygun giyinin"25 izlenme