İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, ücretsiz maske dağıtımının eczaneler üzerinden yapılması kararıyla ilgili açıklama yaptı. SÖZCÜ’ye konuşan Zafer Cenap Sarıalioğlu, “Eczanelerden ne zaman maske alınabilecek?” sorusuna şu yanıtı verdi:
İLK ETAPTA 2.5 MİLYON MASKE DAĞITILCAK
* Sağlık Bakanlığı üç büyük dağıtım kanalımıza sevkiyatı tamamlamak üzere. İstanbul Ecza Kooperatif, Selçuk Ecza ve Alliance Healthcare’a sevkiyat tamamlanır tamamlanmaz 2.5 milyon maske dağıtılacak.
KOD NUMARASI GÖNDERİLECEK
* Bakanlık, dün itibarıyla maskeleri İstanbul'daki ecza depoları aracılığıyla eczanelerimize dağıtmaya başladı. 2065 yaş arası vatandaşların telefonlarına bir kod numarası gönderecek. Vatandaşlar da bu kod numarası ve TC kimlik numaralarıyla herhangi bir eczaneden ücretsiz maskelerini alabilecek.
* Ankara’daki dağıtım kanallarına da bugün itibariyle Sağlık Bakanlığı tarafından maskelerin ulaştırılacağını ve ardından da vatandaşa eczaneden dağıtıma başlanacağı söylendi. Sonra da diğer şehirlerde dağıtım yapılacak.
MESAJLAR KADEMELİ OLARAK ATILACAK
* Şöyle bir önlemimiz var, Sağlık Bakanlığı o 2065 yaş arası gruba toplu mesaj atmayacak. Kademeli bir şekilde mesaj atacak. Mesajı gelen vatandaşımız eczaneye gelecek. Diyelim yarın 5065 yaş arasına mesaj gelecek, belki 3 saat sonra 3050 yaş arasına mesaj gelecek. Yığılmayı bu şekilde önlemeyi planlıyoruz. 10 gün için kişi başı beş maske verilecek. Bu maskeler günlük, normal cerrahi maskeler.
10 GÜN SONRA BİR MESAJ DAHA GÖNDERİLECEK Mİ?
İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, “10 gün sonra vatandaşlara bu mesaj tekrar mı gönderilecek?” sorusuna şu yanıtı verdi: Bunun cevabını şu anda bilmiyoruz. Çünkü bu çok yeni ve bugün başladı. Ama bu uygulamayı başlattıklarına göre herhalde devamı olacaktır diye düşünüyoruz.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sondakikaucretsizmaskelerinnezamandagitilacagibellioldu5738586/
AKP'ye MHP darbesi! İttifak birbirini yedi382 izlenme
Yastık altı çağrısı yapan Erdoğan’a vatandaş cevap verdi!107 izlenme
Üniversitenin başına getirdikleri isim tarikat şeyhinin elini böyle öptü !204 izlenme
Camide çocuklara skandal eğitim30 izlenme
FETÖ’nün ABD’deki etkinliğine AKP’li eski vekilin damadı sponsor oldu!85 izlenme
Avukatı Ersan Barkın'dan dikkat çeken sözler: "Sedat Peker danışmaz, uygulayınca görürsünüz"70 izlenme
Bu dönemin borcunu Z KUŞAĞI ödeyecek119 izlenme
Afganistan’da Taliban bayraklarını indiren halka ateş açıldı!71 izlenme
Erdoğan'ın memleketinde asgari ücret isyanı: "Rize'nin evladısın ama..."
Çok tartışılacak iddia: Ekrem İmamoğlu'nun diploması için karar verildi mi?
Avukatı Sağlık Bakanı Memişoğlu'nu kurtarma peşinde: 112 sorusunu sordurmadı
Gökçek dönemine ilişkin bir suç duyurusu daha!