Financial Times’ın verilerine göre her 100 vatandaşından 31’ini aşılayan Türkiye’de aşılama süreci devam ederken, bilim dünyası üçüncü doz aşılar için kolları sıvamaya başladı.
Corona virüsü salgınına karşı AstraZeneca ile Oxford Üniversitesi’nin geliştirdiği corona virüsü aşısının üçüncü doz “destekleyici” aşı olarak kullanılmasının Covid19’a karşı antikor sağladığı ortaya çıktı.
Yapılan bir bilimsel araştırmayı sayfalarına taşıyan Financial Times gazetesinin haberinde, ilaç şirketleri ve uzmanların gelecek yıllarda mutasyona uğrayan Covid19’a karşı yeni aşılar ya da destekleyici dozda aşılar yapılabileceğini öngörmesinin ardından bu araştırmanın tamamlandığına dikkat çekti.
AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi’nin geliştirdiği aşının üçüncü doz olarak antikor seviyesini geliştirdiği belirtilirken araştırmanın verilerinin ne zaman kamuoyu ile paylaşılacağı duyurulmadı.
Araştırmayı yakından takip eden ve ismini açıklamayan bir kaynak da destekleyici aşı olarak alının antikor tepkisinin inanılmayacak kadar güçlü olduğunu söyleyerek, “Neredeyse bütün mutasyona uğramış Covid19’a karşı etkili. Bu tür virüsleri pek çok kez kullanmaya karşı olanların bütün argümanlarını çürütüyor bu sonuçlar” dedi.
Financial Times’a konuşan bir diğer yetkili ise, “Üçüncü dozu geciktirmek çok yüksek antikor seviyesine ulaşılmasını sağlıyor” yorumunu yaptı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ucuncudozcoronavirusuasisiileilgilidikkatcekicisonuc6438594/
Ekonomik darboğaz bakanlık verilerine yansıdı: 400 milyon doğalgaz ve elektrik faturası ödenmedi!44 izlenme
Sinan Ateş cinayeti bilirkişi raporunda ortaya çıktı: Ülkü Ocakları'ndan 'sokak röportajında konuşanı bulun' talimatı42 izlenme
15 Temmuz'u öngören Rubin'den Erdoğan'a: İdam mı, sürgün mü, tutuklama mı?1584 izlenme
Tüm sağlık verileri artık Katarlıların elinde: E Nabız'ın Katarlılara satıldığı ortaya çıktı!60 izlenme
Ölü sayısı her saat artıyor: İstanbul'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 38'e yükseldi!41 izlenme
TCMB’nin yeni KKM kararı ne anlama geliyor?56 izlenme
Batman’daki İsrail protestosunda Starbucks şubesine saldırdılar48 izlenme
Vatandaşın İsrail'le mücadele etmek için geliştirdiği silah sosyal medyada viral oldu47 izlenme
Ali Erbaş, bu kez doğrudan laikliği hedef aldı! Tepkiler gecikmedi: "Atatürk’ün laiklik ilkesini savunuyoruz"
Kışın ortasında günlerce elektriksiz kalan Isparta'da yeni elektrik ihalesi bakın kime gitti!
Emeklilerin ortalama maaşı dibe vurdu
Bülent Arınç'tan Süleyman Soylu'ya çok sert sözler! "Bırakın siyasetçiyi magandaya bile yakışmaz"