Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları başladığı ilk günden itibaren Ukrayna topraklarında yaşayan ve Türkiye'ye dönmek isteyen binlerce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için Dışişleri Bakanlığı'nın organizasyonu başladı.
Cumartesi gününden bugüne kadar binlerce kişi hem kendi araçlarıyla hem de kafileler halinde karayolu ile Edirne'de sınır kapılarından yurda giriş yaptı. Otobüs kafileleri dışında Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan vatandaşlar bugün de kendi araçlarıyla gelmeye devam etti.
Ukrayna'dan aracıyla Türkiye'ye gelen Yaşar Yeldan, “Türk pasaportlu olduğumuzdan dolayı bize hiç soru sorulmadı ve bizi direkt geçirdiler. Bu yüzden Dışişleri Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Ukraynalılar bize ‘Türkiye bize yardımcı oldu çok teşekkür ediyoruz' dediler. Özellikle Ukrayna'da Bayraktar'ın ismini bilmeyen yok” dedi.
“TANKLAR PEŞİMİZDEN GELİP ARKADAŞIMIZIN ARABASINI EZDİ”
Aracı ile Türkiye'ye gelen vatandaşlardan Mehmet Dereci ise 4 gündür yolda olduklarını ifade ederek, “Beklemediğimiz bir anda kuzeyden tanklar geldi. Çok önemli bir baraj vardı ve Kiev'i tamamen sular altına bırakabilecek bir barajdı.
İki gece boyunca barajı ele geçirmek için yüklendiler. Bombalar patlıyordu ve evimiz sallanıyordu. Orada kalan çok fazla arkadaşlarımız var.
Biz yarım saat erken çıktık peşimizden tanklarla içeri girdiler ve arkadaşlarımızın arabalarını ezip geçtiler” diye konuştu.
(İHA)
Kremlin: Moskova ve Ankara, Putin'in Türkiye ziyaretini planlıyor23 izlenme
Deprem konutları inşaatlarında 2 ayda en az 13 işçi can verdi25 izlenme
Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü'ye büyük ayıp! İnönü soyadına devletin kapısını kapattılar59 izlenme
Metiner-Soylu kavgasında iki kritik itiraf!57 izlenme
İsrail, 6 yaşındaki kız çocuğunu ve onu kurtarmaya giden Kızılay ekibini bombaladı21 izlenme
Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı'ndan rahip Brunson açıklaması: Koşulsuz bırakırlarsa kriz hemen biter!86 izlenme
Darphane’den Ağustos'ta altın üretimi rekoru: 17,8 ton73 izlenme
AKP’li Şamil Tayyar erken seçim için tarih verdi22 izlenme