Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları sürerken Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, Rusya Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının UkraynaBelarus sınırına yakın mesafede yer alan bölgeleri vuracağını iddia etti.
Bakan Reznikov yaptığı yazılı açıklamada, “Ukrayna halkına sesleniyorum. Güvenilir ve teyit ettiğimiz bilgilere göre Rus İşgal Kuvvetleri Komutanlığı şu anda bir dizi kanlı provokasyon hazırlıyor. UkraynaBelarus sınırı yakınında yer alan Belarus Cumhuriyeti topraklarındaki çok sayıda yerleşim yerini vurmaya hazırlanıyor. Öncelikle Belarus'un Brest kentine bağlı Kopani ve Stolin bölgelerini vuracaklar” dedi.

“PROVOKASYONUN AMACI BELARUS’U SAVAŞA ZORLAMAK”
Sözcü'de yer alan habere göre, provokasyonun amacını Belarus'un Ukrayna'ya saldırısı olarak tarif eden Reznikov, “Provokasyonun amacı Belarus’un mevcut liderliğini Ukrayna’ya karşı savaşa zorlamaktır. Moskova seni kanla bağlamaya çalışıyor. Ukrayna ordusunun Belarus’a karşı herhangi bir saldırgan eylem planlamadığını ve planlamayacağını garanti ederim” ifadelerini kullandı.
Bakan Reznikov ayrıca Belarus'a seslenerek, “Savaşın 15.günü itibariyle 12 binden fazla Rus askeri öldürüldü. Ülkenizin bu savaşa dahil olmasına izin vermeyin. Sevdiklerinizin hayatlarını kurtarın. Kremlin’in Belarus’un geleceğini yok etmesine izin vermeyin” şeklinde konuştu.
Eylem Tok ve oğlu Türkiye'ye gelince serbest kalacak mı? Ünlü avukat açıkladı!17 izlenme
Erdoğan'ın 100 günlük eylem planı yalan oldu!299 izlenme
Silivri Cezaevi’nde en çok oy HDP ve AKP’ye çıktı!234 izlenme
Depremi bilen Tayvanlı yine uyardı: Elazığ ve Manisa’dan kaçın, İstanbul güvenli882 izlenme
İlahiyatçı Dekan, TRT'de açıkça uyardı! '15 Temmuz'dan gerekli ders alınmadı, bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor!'71 izlenme
Kadınları taciz eden Suriyelilere vatandaşlar dayak attı!56 izlenme
Kılıçdaroğlu'nu o hareketi sosyal medyada izlenme rekoru kırıyor!42 izlenme
Mahallesini kurtarmak için iki saati olan Gazzeli diş hekimi, "İsrail gizli servisinden arıyorum, bombalama emri aldık" diyor21 izlenme