Daha önce konkordato isteyen Ulusoy Ulaşım Petrol Sanayi Ticaret Anonim Şirketi iflas etti. Ulusoy’un avukatı, yaz sezonunun görülmesi için kesin mühlet talep etti. Mahkeme Ulusoy’un kesin mühlet talebini reddederek iflasına karar verdi.
Sözcü’den Sevgim Begüm Yavuz’un haberine göre, Türkiye’nin en köklü otobüs firmalarından olan Ulusoy Seyahat’in marka hakkını alan ve konkordato başvurusu sonucu 3 ay mühlet verilen Ulusoy Ulaşım hakkında iflas kararı verildi.
Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesinde bugün görülen duruşmaya davacı Ulusoy Ulaşım’ın vekili Abidin Oğul ile alacaklılar İro Turizm, Temsa, Loukoil ve Akpet, Coca Cola, Mapar Otomotiv, Enerjisa, Osmanlı Turizm, Yapı Kredi Bankası vekilleri katıldı.
Ulusoy Ulaşım’ın avukatı Abidin Oğul, komiser heyeti raporunda konkordato yönünden rakamın doğru tespit edilemediğini belirterek, “Borca bataklık hesaplaması doğru değildir. Ayrıca markaların değerine ilişkin değerleme yapılmamıştır. Şirket iflas ettiği takdirde dosyada rehin alacaklıları dışında diğer alacaklılar mağdur olacaktır. Otobüs firmaları mevsime göre karlılık durumu değişen firmalardır. Özellikle kış aylarında genellikle zarar ederler. Kesin mehil verilmesini talep ediyoruz. Şirketin faaliyeti devam etmektedir” dedi.
Duruşmada söz alan bir kısım alacaklı şirketlerin avukatları kesin mehil verilmesi talebini reddederken, İro Turizm ve Mapar Otomotiv’in avukatları ise kesin mühlet verilmesini istedi.
Mahkeme, davacı şirket Ulusoy Ulaşım’ın kesin mühlet talebini reddederek, şirketin 20 Şubat 2018 saat 16.14 itibarıyla iflasına karar verdi.
https://www.birgun.net/haberdetay/ulusoyiflasetti.html
AB’den Rusya’ya süre: "Geri sayım 17.00’de bitiyor"49 izlenme
AKP'li Şamil Tayyar diploma yerine onu paylaştı507 izlenme
AKP'lilerin görmek istemediği video! 'Kış geliyor mont almamız gerekiyor. 300 lira, 400 lira. Babası olmayanlar, parası olmayanlar için çok fena'40 izlenme
Corona virüsü tedbirlerine uymadılar! AKP’li başkan vekilinden toplu ziyaret!95 izlenme
Sinan Ateş ismi için AKP'li ve CHP’li belediyeden farklı karar57 izlenme
Ankara kulislerinden sızdı: Askerlik çağına gelmiş PKK'lılar ne olacak? Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den çok konuşulacak cevap18 izlenme
Engin Altay'dan Soylu'ya 'Çataklı' soruları: 'Asıl iltisaklı sensin'51 izlenme
Atılan işaret fişeği Göztepe taraftarını yaralamıştı: Yabancı maddelerin stada nasıl sokulduğu ortaya çıktı!92 izlenme
"Türkiye'deki Amerikan askeri üssü vuruldu" iddialarına açıklama
Petrol krizinin ortasında Türkiye'nin 52 yıllık anlaşması bitiyor! "Erdoğan'ın marifetiyle" diye uyardı
Muhalefetin gerildiği 'o kare' için İmamoğlu'ndan da açıklama geldi
Akın Gürlek ataması halka soruldu: İşte vize verenlerin sayısı