Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias Yunan televizyon kanalı Alpha
TV'ye verdiği demeçte, verdiği demeçte Kardak Kayalıklarıyla ilgili
olarak “Bir dahaki sefere, Yunan tarafının barışçıl bir tutum
sergilemeyeceğini” kaydetti.
Azınlıkça'nın haberine göre, Kardak Kayalıklarında yaşanan gerginliğin ardından açıklama yapan Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, “Kardak civarında yaşanan olayda Türkiye’nin kırmızı çizgiye ulaştığını ve bir bağlamda bu çizgiyi aştığını” ifade etti. Kotzias "Bir dahaki sefere, Yunan tarafının barışçıl bir tutum sergilemeyeceğini" belirterek, Türkiye'yi "asabi" olarak nitelendirdi.
Kotzias, “Hem hukuku ihlal ediyorlar hem de coğrafya bilmiyorlar. Yani Kardak kayalıklarının tabiî ki de Yunan olduğunu” ifadelerini kullanarak Türkiye’yi “asabi” olarak nitelendirdi.
“Suriye’de iyi gitmiyor, Irak cephesi açık, Ermenistan ile sınırları kapalı, Kıbrıs konusunda münhasır ekonomik bölge nedeniyle ve yüklü miktarda doğalgaz bulunduğu için Doğu Akdeniz açıklarında kovboy gibi hareket ediyor” diye eleştiride bulunan Kotzias, Kardak’ta yaşananların bir daha yaşanmayacağını ve yaşanmaması gerektiğini dile getirdi.
Kotzias “Türkler bunu dinlemeli, çünkü her zaman uyarılardan bahsederler. Ben onlara Yunanistan’ın, ne Suriye ne de Irak olduğunu ki bunu da Türkiye’nin davranışı açısından söylüyorum onlara söyledim. Biz savunması iyi olan, iyi savuma sistemlerine, iyi müttefiklere ve büyük diplomatik kapasiteye sahip bir devletiz” şeklinde konuştu.
"Tazminat talep edebiliriz"
Kotzias bu noktada diplomasi bakanı olduğunu ve diplomasinin her zaman önde olması gerektiğini kaydetti.
Yunan teknesinde oluşan hasardan dolayı Türklerden tazminat talep etmeyi incelediklerini dile getiren Nikos Kotzias, Dışişleri Bakanlığının hukuk dairesinden bu konuyu incelemesini istediğini ve olumlu rapor gelmesi durumunda kendisinin hukukî yollara başvurarak hareket edeceğini kaydetti.
“Yiğit bulut fare gören fillerin kaçışını görmemiş”
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın danışmanlarından Yiğit Bulut’un “Türkiye’yi deve, Yunanistan’ı sineğe” benzetmesiyle ilgili olarak ise “Erdoğan’ın danışmanı olması onu akıllı kılmaz. Saçmalıkta uyanıklık yapıyor. Herhalde önünde fare gören fillerin kaçışını görmemiş” dedi.
İş Bankası hisseleri Atatürk’ün vasiyeti ve mahkeme kararıyla CHP’nindir336 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 5.856 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.424.328’e, can kaybı da 24.933’e yükseldi!56 izlenme
Onur Air pilotlarından patronları hakkında iddia: "Birçok usulsüzlük ve yolsuzluk yaptı"57 izlenme
Demirören Holding ve Ziraat Bankası hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’tan suç duyurusu58 izlenme
Nepotizmin belgesi: AKP’lilerin eşi dostu kadroda!36 izlenme
İlk köy PYD-PKK’dan alındı! Afrin operasyonunda son durum…248 izlenme
Tayyip Erdoğan'ın ülkücülere hakaretleri !3310 izlenme
Okul temizliğinin parasını velilere yüklediler33 izlenme