18 Mart'ta CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun üniversite diplomasının iptal edilmesiyle başlayan protestoların ardından tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen üniversite öğrencileri akşam saatlerinde Kadıköy İskele'de buluştu.
"Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" ve "Faşizme karşı omuz omuza" şeklinde sloganlar atan öğrenciler “Gençlik Dayanışma Sahnesi” dayanışma etkinliği için Ferstival Park'a yürüdü.
Tutuklu arkadaşlarının isimlerini tek tek okuyan öğrenciler, arkadaşlarının sesine ses olmak için toplandıklarını belirtti, tutuklamaların tek adam rejimine karşı olmaları nedeniyle gerçekleştiğini söylediler.
Gençlerin dayanışma eylemine İstanbul, İstanbul Teknik, Yıldız Teknik, Galatasaray, Marmara, Özyeğin, Sabancı, Bahçeşehir, Mimar Sinan, Bilgi, Yeditepe, Kadir Has, Koç, Haliç, İstinye üniversitelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda üniversiteden öğrenci destek verdi.
Sözcü
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!43 izlenme
Sosyal medya bilançosu: Son bir haftada 266 kişiye yasal işlem142 izlenme
İhanetin kanıtıdır bu ! Hollandalılar belgesel çekerken, AKP hendekleri görmedi !1383 izlenme
İşte doların fırlamasıyla halktan saklanan gerçek: Dövizi bilerek yükseltilince iflasın eşiğine geldiler!60 izlenme
Özgür Özel'den butalncılara: "Gün gelecek, o binaya haksızlıkları yapanları, o berduşları sokanları, TGRT aparatlarını, iftiracı avukatları ben çok güzel bir şekilde inceleyeceğim!"33 izlenme
Tetikçi ‘Papi’ kayıp!51 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel verileri açıkladı: Can kaybı 6.016'ya, vaka sayısı da 251.805'e yükseldi!100 izlenme
AKP'nin YSK temsilcisi Recep Özel FETÖ ziyaretini kabul etti!162 izlenme