
Antalya Kundu'da 2009 yılında dünyaca ünlü yıldızların katıldığı bir etkinlikle açılan ve 1.4 milyar dolar harcanarak işadamı Telman İsmailov tarafından yaptırılan Mardan Palace Otel, yıllar içinde borçlarını ödeyemeyince icralık olmuş ve tapusu Halk Bankası'na devredilmişti. Mardan Palace Hotel’in işletmeci şirketi Olimpus İnşaat Turizm Gıda Otelcilik A.Ş.nin, yurtdışı kaynaklı yaklaşık 250 milyon dolarlık borcu nedeniyle 2017 yılında iflasına karar verilmişti.
Mardan Palace'ın mülk sahibi olarak gözüken ve yönetiminde Telman İsmailov'un oğullarının bulunduğu AST İnşaat Turizm A.Ş'nin de 19 Eylül 2018 tarihinde İstanbul Anadolu 3.Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından iflasına karar verildi.
Mardan Palace’ın açılışına dünyaca ünlü İtalyan oyuncu Monica Belluci de katılmıştı.
İflas eden şirket 14 Ekim 2004 yılında 220 milyon lira sermaye ile kurulmuştu. Şirketin yönetim kurulu başkanı Telman İsmailov'un oğlu Sarkhan İsmailov, yardımcısı Natig Abbasov idi. Şirketin yönetim kurulu üyeliğini de Telman İsmailov'un diğer oğlu Alekper İsmailov ve yeğeni Zaur Mardanov yapıyordu.
Gündeme iflas haberleri ile gelen lüks otelin açılışına Sharon Stone, Richard Gere, Paris Hilton, Mariah Carey ve Monica Bellucci gibi Hollywood yıldızları katılmıştı.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/unluisadamininogullaridaiflasetti2652741/
Sedat Peker'den Uğur Dündar'ı hedef alan Veyis Ateş hakkında flaş açıklama117 izlenme
İşte Türkiye’deki Suriyeli gerçeği!160 izlenme
Atatürk'ün 1925 yılında kurduğu Türkiye'nin ilk kereste fabrikası tarihe karıştı63 izlenme
Doğalgaza gelen zamdan sonra Türkiye'yi bekleyen en önemli tehlike!24 izlenme
Emekliler yılbaşında ne kadar zam alacak? Özgür Erdursun hesapladı!42 izlenme
700 milyon Euro şirketlere aktı30 izlenme
New York Times, ekonomik krizin 3 çocuklu bir aile üzerindeki etkisini yazdı "Temel ihtiyaç yok"57 izlenme
Sekreteriyle cami lojmanında çıplak basılan müftüden şok savunma! "Hatim indiriyorduk!"165 izlenme