
Antalya Kundu'da 2009 yılında dünyaca ünlü yıldızların katıldığı bir etkinlikle açılan ve 1.4 milyar dolar harcanarak işadamı Telman İsmailov tarafından yaptırılan Mardan Palace Otel, yıllar içinde borçlarını ödeyemeyince icralık olmuş ve tapusu Halk Bankası'na devredilmişti. Mardan Palace Hotel’in işletmeci şirketi Olimpus İnşaat Turizm Gıda Otelcilik A.Ş.nin, yurtdışı kaynaklı yaklaşık 250 milyon dolarlık borcu nedeniyle 2017 yılında iflasına karar verilmişti.
Mardan Palace'ın mülk sahibi olarak gözüken ve yönetiminde Telman İsmailov'un oğullarının bulunduğu AST İnşaat Turizm A.Ş'nin de 19 Eylül 2018 tarihinde İstanbul Anadolu 3.Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından iflasına karar verildi.
Mardan Palace’ın açılışına dünyaca ünlü İtalyan oyuncu Monica Belluci de katılmıştı.
İflas eden şirket 14 Ekim 2004 yılında 220 milyon lira sermaye ile kurulmuştu. Şirketin yönetim kurulu başkanı Telman İsmailov'un oğlu Sarkhan İsmailov, yardımcısı Natig Abbasov idi. Şirketin yönetim kurulu üyeliğini de Telman İsmailov'un diğer oğlu Alekper İsmailov ve yeğeni Zaur Mardanov yapıyordu.
Gündeme iflas haberleri ile gelen lüks otelin açılışına Sharon Stone, Richard Gere, Paris Hilton, Mariah Carey ve Monica Bellucci gibi Hollywood yıldızları katılmıştı.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/unluisadamininogullaridaiflasetti2652741/
Cinsel istismarla suçlanan öğretmene başka okulda görev! Veliler isyanda: "Çocuğum okula giderken titriyor"28 izlenme
Asgari ücret toplantısı öncesi çalışanlar sokaktan ses yükseltti: "En az yüzde 100 zam"34 izlenme
Kadıköy'de bir taksici, taksimetre açmadan yolcu götürmek isteyince vatandaş tarafından uyarıldı, taksici kendisini uyaran vatandaşla kavga etti40 izlenme
48 yıl önce bugün Kıbrıs'ta bir destan yazıldı: Kıbrıs Barış Harekâtı46 izlenme
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati hakkında kritik iddia! 'Konuşma yasağı getirildi'45 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 36.731 yeni vaka tespit edildi, 23.325 kişi sağlığına kavuşurken, 145 kişi hayatını kaybetti!39 izlenme
AKP’li isimden MİT ve MASAK'a seferberlik çağrısı: ‘Şüpheli’ diyerek cumhurbaşkanı'nı uyardı22 izlenme
Eski Ankara Emniyet Müdürü, 15 Temmuz'da 'kaybolan silahları' anlattı43 izlenme
İstanbul'da iki hırsızın ayakkabı çalmak için girdiği apartmanda yaşadığı pahalı ayakkabı sevinci kameralara yansıdı
Eren Erdem açıkladı: "Özgür Özel’in açıklaması sonrası Emin Şen İçişleri Bakanlığı sitesinden kaldırıldı"
AKP'li belediyeler okçuluk için 102,1 milyon TL harcadı
Son ankette belli oldu: "Erdoğan 'cumhurbaşkanı adayı' olursa seçimi kazanır mı?"