İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Üsküdar Belediyesi'ne yönelik 2. dalga operasyon düzenlendi.
Belediyenin sorumluluk alanındaki inşaatlarda 'usule aykırı yapıların iskan işlemlerinin onaylandığı ve menfaat temini' iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, 7 kişinin gözaltına alındığı aktarıldı.
BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan operasyona ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, irtikap suçuna yönelik yürütülen çalışmalarda;
Üsküdar belediyesi sorumluluk alanındaki inşaatlarda iskan ruhsatı başvurularında, projeye aykırılıklar gerekçe gösterilerek müteahhit ve iş takipçilerinden maddi menfaat talep edildiği, bu taleplerin üst düzey yöneticilerin de katıldığı değerlendirmeler sonucunda belirlendiği, usule aykırı yapıların iskan işlemlerinin onaylandığı ve menfaat temininin elden, şirket hesapları ile farklı kanallar üzerinden sağlandığı anlaşılmıştır.
15.05.2026 tarihinde şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik düzenlenen “2.Dalga” operasyonda 7 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.
Konu ile ilgili gerçekleştirilen operasyon kapsamında yürütülen tahkikat işlemleri devam etmektedir."
tele2haber.com
TOKİ’nin damadı ihalelere doymadı18 izlenme
1.4 milyon kişiden hiçbiri tercih etmedi: Üniversitede iki bölüm boş kaldı22 izlenme
Kızılay'daki AKP-MHP saltanatı ortaya çıktı37 izlenme
Erbaş ve Altun kasayı boşalttı25 izlenme
AKP'li Bülent Arınç butlan görüşünü açıkladı! Açık açık uyardı14 izlenme
‘Kanal İstanbul için sahte bir temel atma töreni yapılacak’58 izlenme
Kahramanmaraşlı vatandaş: 'Nerede bu hükümet? Nerede bu Erdoğan? 99 depremini eleştiren adam nerede?'63 izlenme
Turgut Altınok mal varlığını açıkladı: Neredeyse Ankara babadan miras kalmış!40 izlenme