Kolombiya’dan Türkiye’ye “kozmetik ürün” adı altında gönderilen 111 kilogram kokainin alıcısı olarak görülen L’actone Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat’ın da aralarında bulunduğu altı şirket sahibinin firmaları üzerinden uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı ortaya çıkmıştı. Akat’ın aynı zamanda TBMM'ye dezenfektan satışı yapması da bu süreçte kamuoyuna yansımıştı.

Akat ile ilgili haberlerin medyada yer almasının ardından Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde yer alan L’Actone fabrikasının ön cephesine üzerinde Türk Bayrağı olan 'Türkiye'nin yerli milli kozmetik markası' yazısı asıldı. Yazı, afişte hem Türkçe hem de İngilizce olarak yer alıyor.
Uyuşturucu kaçakçılığı ile ilişiği olduğu iddiası ile holding patronu Ali Osman Akat ile birlikte Ali K., Mustafa G., Sarra C., Süleyman Y. ve Tevfik Akan A., 13 Aralık'ta jandarma ekiplerince gözaltına alınmıştı. Akat, kozmetik ürünlerinin ihracatını yaptığını, olayla herhangi bir ilgisinin bulunmadığı yönünde ifade vermişti. Şüphelilerden Ali Osman Akat, Süleyman Y. ve Tevfik A., 17 Aralık'ta tutuklanarak cezaevine götürüldü.
halktv.com.tr
Nereden nereye: Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin eski videolardaki mütevazi yaşamlarını ve estetiksiz hallerini görenler tanıyamadı112 izlenme
AA çalışanları: Verilerin nereden alındığını biz de bilmiyoruz406 izlenme
MHP'li eski vekilin kızı 'Kişiye Özel Kararname' ile Merkez Bankası üyesi oldu!175 izlenme
Yeni elektrik faturaları ilk kez evlere gönderildi: Faturayı gören soluğu mahkemede aldı32 izlenme
Oğuzhan Asiltürk'ün, 'Cumhur İttifakı' sevdasının altından yeğene ihale çıktı!75 izlenme
Sedat Peker'in 'kayıp silahlar' iddiası! CHP'li Öztunç gerçeği açıkladı91 izlenme
Motorine bir zam daha!84 izlenme
Vatandaş 100 TL verdi 5 liralık gaz aldı!106 izlenme
Son anketten dikkat çeken sonuçlar! İktidara yakın yazar açıkladı
Düşük maaşı 'emeklilerin uzun yaşamasına' bağlayan SGK Başkanı görevden alındı
Binali Yıldırım FETÖ operasyonunda el konulan uçağı kullanıyor iddiası
Emekliye beklediği haberi verdi: Enflasyon farkını açıkladı