Yerel seçim öncesi emeklilerin düşük zam oranlarını toparlama çabasına giren iktidarın 4 bin lira seyyanen artış yapabileceği belirtildi. Emeklilerin maaşlarında yeni düzenlemeye gidildi ancak yüzde 49.25 oranında yapılan zam, milyonlarca emeklinin en düşük emekli maaşı olarak belirlenen 10 bin TL’ye mahkum kalmasını önleyemedi. İktidarın maaş zam oranını yeniden artırmasıyla birlikte emeklilerde seyyanen artış beklentisi oluştu. Emeklilerin düşük maaşlara yönelik tepkileri artarken birçok uzman emeklilerin tepkisine göre seyyanen zammın gelebileceği yönünde kulis bilgileri paylaşıyor.
EMEKLİNİN TEPKİSİ
Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, bir internet haber sitesine yaptığı açıklamada iktidarın, seyyanen zam planını emeklinin tepkisine göre değerlendireceğini ifade etti. Erdursun, “4 bin TL civarında bir zam yapabilirler. Seyyanen zam ile beraber en düşük emekli aylıklarına da bunu yansıtabilirler” ifadelerini kullandı. Öte yandan memur emeklilerine yapılan zam oranı ile farkı kapatmak için SSK ve BağKur emeklileri için yapılan yüzde 42.57’lik ek zam oranının yüzde 49.25’e çıkarılması düzenlemesi Meclis’ten geçti. Yapılan açıklamaya göre emekli maaşlarındaki ek zamdan kaynaklanan farklar, düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından 1 hafta içerisinde ödenecek.
Sözcü
Ümit Özdağ'dan Bahçeli'ye sert tepki: "Öcalan'ın koltuk değneği olmaya karar vermiş"26 izlenme
Yandaş A Haber'den tepki çeken skandal haber ! 'Aç kalmak ömrü uzatıyor'154 izlenme
Türkiye'nin utancı Financial Times sayfalarında: Güven sarsıcı, skandal!33 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 15.197 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.162.775'e, can kaybı 20.135’e yükseldi!118 izlenme
İmamoğlu'nun bir avukatı daha gözaltında27 izlenme
Takipteki kredi miktarı belli oldu127 izlenme
Karamollaoğlu'ndan AKP'ye flaş sözler: Bu millet sizi aşağı indirecek!234 izlenme
Rus askerlerinin helikopterle Ukrayna'yı işgale başladıkları ilk hava indirmesinin görüntüleri ortaya çıktı!109 izlenme