2022 yılında yüzde 80 zamlanmasına rağmen enflasyon karşısında eriyen asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor. 89 bin tahminleri havada uçuşurken, son tahmin asgari ücretliyi üzeceğe benziyor.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu 789 Aralık'ta toplanacak ve milyonlarca çalışanın merak ettiği asgari ücret rakamını belirleyecek.
ASGARİ ÜCRETE YÜKSEK ZAM GELECEK Mİ
Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanmadan önce yapılacak zamma ilişkin tahminler gelmeye devam ediyor. Bazı uzmanlardan asgari ücretin daha önce 8 9 bin TL hatta 10 bin TL olacağına yönelik tahminler gelirken, bazı uzmanlardan ise tam tersi bir tablo olacağına ilişkin tahminler gelmeye devam ediyor.
Asgari ücrete dair son tahmin, Habertürk canlı yayınında konuşan Koç Üniversitesi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Yılmaz'dan geldi. Hükümetin 'Yıl sonunda asgari ücrete ezdirmeyeceğiz' söylemine değinen Yılmaz, 6 aylık enflasyon beklentisinin yaklaşık yüzde 18 olduğunu ve yıl sonu beklentisinin 67 civarı olduğunu ifade etti.
ASGARİ ÜCRETTE NET RAKAMI AÇIKLADI. TERS KÖŞE OLACAK
Bu rakamlara göre Yılmaz asgari ücretin yüzde 25 olarak artışla 7 bin TL civarı bir rakam olabileceğini dile getirdi.
"Asgari ücret şu anda 9 binlere gidemez" diye konuşan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:
"İhracatçı ciddi sıkıntıda, sanayi tarafında sıkıntı var; asgari ücreti oraya çıkardığın zaman orada tepki var. 7 bin 500'lerde yapabilse bile baktığınızda yüzde 2530 arası bir artış var."
"Bence emeklilere daha fazla verebilir çünkü onu devlet kaynaklarından veriyorsunuz. Yüzde 30 da verseniz ilk 6 ayda bu eriyecek."
Yeniçağ
AKP'li vekil Öznur Çalık'tan 'pes' dedirten paylaşım! Sosyal medyada tepki yağdı, silmek zorunda kaldı!114 izlenme
Resmen ‘İslam devleti’ istediler!125 izlenme
Fatih Altaylı'dan cezaevinden bomba kulis: "Kılıçdaroğlu Özel'e İmamoğlu'nu sil dedi"30 izlenme
Böyle cahilleri Tv'ye çıkartıyorlar ! Atatürk düşmanlığı yapayım derken rezil oldu !147 izlenme
CHP'li Karabat: "AKP'nin dost dediği Katar askeri alanda Türkiye'nin aleyhine pozisyon aldı"33 izlenme
Bir 10 Kasım skandalı daha! 'Sehven yapıldı'558 izlenme
Ordu’daki siyanür iddialarına CHP’den araştırma!84 izlenme
AKP'den devralınan borç tabelaya sığmadı!108 izlenme
AKP'li Hamza Dağ 'Okuma, dolayısıyla çalışma, çocuk yap, evde otur' diyerek iktidarı eleştiren Fox TV spikeri Gülbin Tosun'u hedef aldı! "CHP rozeti takıp fona da Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafını koyun"
Almanya'dan Erdoğan’a Berlin’de miting yasağı
YSK onay vermişti Asliye Hukuk'tan CHP İstanbul İl Kongresi'ni durdurun talebi
Otokoç’a bir saldırı daha