İstanbul'un en önemli tarihi kültür değerlerinden olan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) mülkiyetinde yer alan tarihi Yerebatan Sarnıcı Vakıflar Genel Müdürlüğü adına tescil ettirildi.
Yerebatan Sarnıcı'nın İBB'nin elinden alındığı Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi hesabından yapılan paylaşımla duyuruldu. Hesaptan yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:
"İktidarın, 'Ben yaptım oldu' aymazlığının, seçimlerin kaybolmazlığının, seçmenin bildirme hadsizliğinin son örneği Yerebatan Sarnıcı oldu.
İBB Miras tarafından hazine kayıtları geri yüklendi, milyonların ziyaretine açılan bu paranın en değerlilerinden biri olan Yerebatan Sarnıcı'nın tapusu, hiçbir hukuki ve vicdani dayanağı olmadan Vakıflar Genel Müdürlüğü adına tescil ettirildi.
Galata Kulesi, Gezi Parkı, Beykoz Sosyal Tesisleri, Beşiktaş İskelesi, Şerefiye Sarnıcı'nda nasıl hukuksuzlukların imzasıyla imza attılarsa aynıları yapıldı. 2019'dan bu yana Galata Kulesi için sürdürdüğümüz hukuk mücadelesi de maç devam ederken kuralların değiştiği için maalesef sonuçsuz kaldı. Meclisten bir yasa çıkarıldı, dava devam ederken vakıfların takviyesiyle, hilti ile yaptığı onarımı el koymaya gerekçe saydılar.
Ortada açık bir tablo var: Bir 'çökme' kararı verildiyse; ne hukuku dinliyorlar, ne adaleti gözetiyorlar ne de kamu vicdanına kulak veriyorlar. Gerekiyorsa kanunu değiştiriyorlar, Gerekiyorsa hakimi değiştiriyorlar, Ve sonunda göz koydukları mülke çöküyorlar. Ama herkes şunu bilsin: Bu kararlar nihai değildir. Nihai kararı millet verir."
İBB'ye bağlı Kültür AŞ. tarafından geçen yılların özellikleri ve genel gelişimini yaşayan ve Temmuz 2022'de kapılarını yeniden açan Yerebatan Sarnıcı Bizans İmparatorluğu zamanında, 6'ncı yüzyıl İstanbul'un su ihtiyacını karşılamak için inşa edilmiş bir yapı.
Ayasofya, Topkapı Sarayı ve Sultanahmet Camii gibi tarihi şaheserlerle komşu olan tarihi sarnıç Türkiye'nin en çok ziyaret edilen müzeleri arasında bulunuyor.
İBB mülkiyetinde yer alan tarihi Yerebatan Sarnıcı'nın giriş yapısı ve Talat Paşa Konağı'nın 2022 yılında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredilmişti.
NEFES
YSK'da kritik seçimler öncesi büyük değişim38 izlenme
Eşel Mobil çöktü, akaryakıt zamları gıda fiyatlarını uçurdu22 izlenme
Milli Eğitim Bakanı gerici müfredatı onayladı29 izlenme
TOGG Almanya'da 700 bin lira daha ucuz22 izlenme
1000 liralık elektrik faturasına 41 liralık indirim!66 izlenme
Çiftlik sahibi her şeyi açıkladı: Köftelerin içinde yabanisi varmış!28 izlenme
CHP Kulislerinde Çarpıcı İddia: Kılıçdaroğlu Özgür Özel'i mi İşaret Edecek?34 izlenme
Yandaş yazar Yusuf Kaplan bile isyan etti! 'Devlet hala orada yok insanlar perişan durumda daha oraya çadır gitmedi'64 izlenme
Yürüyen merdiveni 66 günde 466 defa durdurdular
İBB’deki 13 yolsuzluk dosyasına daha el konuldu! Dosyaları bakanlık müfettişleri inceleyecek
AKP'li belediyelerde neler oluyor? İşte Sayıştay raporundan çıkanlar
Son anket açıklandı: İttifakların yarışı son sürat devam ediyor