Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyeti İBB'den, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü, 12 Mart 2021'de gerçekleşen devirle ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada, "2008 yılında yapılan 5737 sayılı Vakıflar Kanununun 30. Maddesi gereğince İnönü Meydanı 751 ada 1, 2 ve 3 parsel , Cumhuriyet Mevkii 751 ada 4 parsel mülkiyeti 'Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na geçmiştir.
2008 yılında yapılan kanuni düzenleme 'Vakıf yoluyla meydana gelip, her ne suretle olursa olsun hazine, belediye, özel idareler, köy ve tüzel kişiliğin mülkiyetine geçmiş vakıf kültür varlıkları, mazbut vakfına devrolunur' ibaresi yasa ile kanunlaştırılmıştır.
Bu kapsamda, 2008 yılından 2019 yılına kadar 647 eser, 2019 yılından bu yana ise yine 367 eser Vakfına dönüştürülmüştür. Mülkiyeti vakıf olup da, vakfına rücu edilmeyenlerin ise çalışmaları devam etmektedir" açıklaması yapıldı.
Benzin ve motorine zam geliyor168 izlenme
AKP’li başkan 25 milyonluk ihaleyi şirketine verdi34 izlenme
SSK, Bağkur, Dul Yetim Aylığı alanlar dikkat! Bayram ikramiyesi hangi tarihte ödenecek?63 izlenme
Saros kıyıları işletmeye açılıyor!49 izlenme
Dilek İmamoğlu ilk kez bu kadar sert konuştu! "Tek bir somut delil yok herkesi tahliye edin"29 izlenme
Ankara'da halk, hayat pahalılığı ve ekonomik kötü gidişata karşı 'AKP istifa' sloganları ile sokağa çıktı!55 izlenme
İzmir'deki konsere gittiler! Duman'dan ihraç edilen teğmenlere özel selam40 izlenme
Et ithalatına 521 milyon dolar ödedik19 izlenme