Kütahya Valisi Musa Işın, Zafer Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapısının tamamlandığını ve bazı tesislerin üretime geçtiğini belirterek, işçi yetersizliği nedeniyle fabrikaların tam kapasite çalışamadığını söyledi.
Sanayide hedeflenen istihdam rakamlarına ulaşmakta güçlük yaşandığını ifade eden Işın, “Zafer OSB tamamlandı. Bazı fabrikalar üretime başladı. 2026 ve 2027 yıllarında tam kapasiteye ulaşılması hedefleniyor. Bu bölgede öngörülen istihdam sayısı 15 ila 20 bin arasında” dedi.
Merkezdeki organize sanayi bölgelerinde de genişleme alanları oluşturulduğunu aktaran Vali Işın, mevcut tesislerin işçi yetersizliği nedeniyle eksik kapasiteyle üretim yaptığını dile getirdi. Bazı firmaların çözümü yurt dışından iş gücü getirmekte bulduğunu belirten Işın, “Zafer OSB’de üretime başlayan fabrikalar işçi bulamıyor. Firmalarımızdan biri 210 işçiyi Hindistan’dan getirdi. Başka bir tesis de Hindistan’dan, bir diğeri ise Venezuela’dan personel temin etti. Çünkü vatandaşlarımız mavi yakalı işlerde çalışmak istemiyor, çoğunlukla memuriyet ya da masa başı iş talep ediliyor. Bu nedenle işe göre eleman bulamıyoruz ve dış kaynaklı iş gücüne yöneliyoruz” diye konuştu.
Vali Işın, yalnızca kent merkezinde yaklaşık 4 bin kişilik iş gücü açığı bulunduğunu, bu durumun devam etmesi halinde Zafer OSB’de çalışacak personelin önemli bölümünün yabancı ülkelerden karşılanacağını ifade etti.
Sözcü
Halil Umut Meler'in ifadesi ortaya çıktı: "Seni öldüreceğim dedi!"
Konkordato ilan eden 28 milyar lira borçlu 9 AVM’ye üç grup talip oldu
Bartın’da çöken köprünün yerine yapılmıştı, ırmağı kapatan yol yine çöktü!
Bakanlığın “milli” dediği projenin altından ne çıktı?
Erdoğan'ın marketi 4,7 milyarlık zararı 'doğal' buldu
İBB soruşturmasında iki itirafçı daha serbest!
Sedat Peker: "Ses kayıtlarını, skandalları yayınladığımda Gülşen olayından daha ciddi şeyler bulmanız gerekecek"
Uşşaki tarikatı lideri 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı!
Vallahi pes, billahi pes ! 'Yağmuru AKP yağdırıyormuş !'
Ethem Sancak'ın yeğeni Mesut Sancak hasar alan binalarını böyle savundu!
Sırpların silahını MKE'ninmiş gibi sattığı ortaya çıkmıştı, Ensarcı başkanın özgeçmişi de sahteymiş!
KPSS'de başarılı olan memur adaylarının da tercihlerine son gece müdahale edilmiş!
Binali Yıldırım’dan İsmailağa cemaatine seçim ziyareti
ŞOK İDDİA! İnce'ye bağış yaptı, para kasıtlı olarak Erdoğan'ın hesabına gönderildi!