Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından İzmir’de Bayraklı Geçici Konaklama Merkezi’ne yerleştirilen depremzedelerden 30 Eylül itibarıyla konteynerleri boşaltmaları istendi. Gidecek yerleri olmadığı için konteynerlarda kalmaya devam eden depremzedelerin 15 gün önce elektrikleri, son olarak da suları kesildi.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminde Hatay’da evleri yıkılan ve aileleriyle İzmir’in Bayraklı ilçesindeki Geçici Konaklama Merkezi’ne yerleştirilen depremzedeler, yaşadıkları durumu video kaydına alarak yetkililerden yardım istedi.

“BENİM BİNAMI YIKTI BU DEVLET, YAPSIN VERSİN”
Depremzede vatandaş “Biz burada susuz nasıl yaşayacağız? Benim binamı yıktı bu devlet, yapsın versin. Ben çok zor durumdayım. Böyle olur mu, bu çocuklara günah değil mi? Niye kesiyorlar suları? Biraz duyarlı olun ya” sözleriyle tepkisini dile getirdi. Bir başka vatandaş da elektrikleri olmadığı için çocukları üşümesin diye bahçede ateş yaktıklarını anlattı. Vatandaş, görevlilere “Biz zaten elektriksiz neler çekiyoruz. Yapmayın” diye seslendi. Çeşmelerinden suların akmadığı görüntüleri paylaşan depremzedeler “Çeşmelerimizden su akmıyor, kestiler suları” diye dert yandı.
Yeniçağ
Kredi kartlarına da ufukta faiz artışı göründü
Hüsnü Mahalli isyan etti 'Çıldırmak üzereyiz, elimizdeki bilgileri paylaşmamızı istemiyorlar !'
‘Ali Koç’u tahmin ettim’ diyen Gani Müjde’den ilginç seçim analizi
Diyanet'in Ayasofya'ya davet edeceği gazetecilerin listesi Saray'dan gitti!
AKP'de kavga büyüyor: AKP MKYK üyesi Saray'ın danışmanına başkaldırdı
AKP İstanbul İl Başkanlığı'nda özel güvenlikti, Kızılay'a yönetici oldu!
Bülent Arınç, MHP'nin hedefi olmaktan kurtulamadı: "Fitne üretim merkezi"
Esenyurt'ta belediye CHP'ye geçince, spor salonlarına 'çöküldü!'
Yargıtay mutlak butlan kararını ön incelemeye aldı
Hüsnü Mahalli "Bunlara Karadeniz'in tüm gazları az gelir"
10 kişinin serveti 500 bin liralık 316 bin eve denk! Milyonlar yoksul zenginler milyarder!
Bilim ve liyakat nedir? Yanıtı K.Maraş’taki bu fotoğrafta!
Açlık grevi yapan Fernas madencilerine küçük kız çocuğundan destek! "Maden işçisi yalnız değildir"
Erdoğan'ın programı için okullar kırmızı alarma geçirildi!