Van'ın Bahçesaray ilçesinde motorin fiyatlarının yaklaşık 70 liraya ulaşmasıyla birlikte bazı çiftçiler, traktör yerine öküz ve saban kullanarak tarlalarını sürmeye başladı.
Yaklaşık 30 yıldır tarım ve hayvancılıkla uğraştığını belirten Tahsin Hazır, artan maliyetler nedeniyle eski yöntemlere dönmek zorunda kaldıklarını söyledi.
Hazır, "Çift sürüyoruz. Çok zor oluyor. Ne yapalım, yakıt pahalı, alamıyoruz. Altı aydan beridir yolumuz kapalı, hâlimizi görüyorsunuz. Vallahi biz mağduruz. Yaz geldi ama hâlâ yolumuz kapalı. Sabahtan akşama kadar işimiz budur. Pahalı olmayan bir şey kaldı mı? Mecburiyetten yapıyoruz. İşimiz gücümüz yok" dedi.
Hamit Hazır da yüksek akaryakıt fiyatları ve ulaşım sorunları nedeniyle zor günler geçirdiklerini ifade etti.
Hazır, "Dokuzuncu gezegen Bahçesaray'dan sesleniyorum. Çift sürüyoruz. Yolumuz altı aydır kapalı. Akaryakıt çok pahalı. Hayat şartları çok zor. Buna yaşamak denirse, gördüğünüz gibi yaşamaya çalışıyoruz. Türkiye'nin 21. yüzyılındayız, hâlimizi görüyorsunuz. Sorsanız uzaya uçuyoruz" diye konuştu.
Eski yöntemlerle üretim yapmak zorunda kaldıklarını belirten Hazır, şunları kaydetti:
"Altı aydır yolumuz kapalı. Akaryakıt alamıyoruz. Mecburen 90'lı yıllara geri döndük. Buradan yetkililere sesimizi duyurmaya çalışıyoruz ama maalesef duyan kimse yok. Bahçesaray'daki muhtar abilerimizden ricamızdır; gitsinler, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hakkımızı sorsunlar. Madenciler nasıl ki haklarını aldılarsa Bahçesaray'ın da hakkını versinler."
Cumhuriyet
Küçük kızı taciz ettiğini itiraf eden kırtasiyeci serbest kaldı! Bu nasıl adalet?
Bursa'da skandal iddia! "TÜGVA, devlet okullarında derslere girip öğrencilerin fotoğrafını çekiyor"
Emekli aylığı farkının yatacağı tarih belli oldu
İnce eşiyle birlikte market alış-verişinde
Turist kaçıran kazık
Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti'nin karakoldan firar ettiği anlar ortaya çıktı
DSP itiraf etti! "CHP’nin oylarını böldüğümüz için iktidar tarafından bize destek var"
İşte tek cümle ile Akbelen gerçeği! "Kalan ağaçlar jandarma gölgede dursun diye kesilmedi"
Bakan'ın ayçiçek yağı stoku açıklamasına CHP'den çok sert tepki! "Hikâye anlatmayın"
TRT rezaleti! Cumhur İttifakı’nı 9 saat ekranda tutan TRT Millet İttifakı’na 7 dakika ayırdı
Trump, kaçırılan Maduro'nun fotoğrafını paylaştı
Aktrollerin başı AKP'li isim bu kez de SMA hastaları için paylaşım yapanları hedef gösterdi!
Bu da oldu! Türkiye'de telefonun vergisi telefonun fiyatını geçti
Rize'de halk İmamoğlu için sokağa döküldü, 'Adalet' yazılı tabut taşındı!