DİSK Emekli Sen Van Şubesi Rojin Kabaiş için yaptığı protestoda faillerinin açığa çıkarılmasını talep etti. Emekli Sen Van Şube Başkanı Teymur Sayyiğit, "Rojin Kabaşi'in katilleri yargı önünde hesap versin istiyoruz. Rojin Kabaiş'in öldürülmesi ile adalet ve hukukun bu ülkede yok derecede olduğu bir daha gözleri önüne çıkmıştır." dedi.
DİSK Emekli-Sen Van Şubesi, "Rojin’in failleri bulunsun" başlığı ile basın açıklaması yaptı. Ahmed-i Hânî Parkı’nda gerçekleşen açıklamaya, siyasi parti, kitle örgütü temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Açıklamayı okuyan, Emekli Sen Van Şube Başkanı Teymur Sayyiğit şunları kaydetti:
"Bu ülkede Adalet olsaydı Rojin Kabaiş korunurdu. Korunamadıysa da katilleri korunmak ve saklamak yerine yargı önünde çıkarılırdı. Bir yıldan fazladır Rojin Kabaiş'in katilleri nerede ve niçin korunuyorlar? Rojin aklınıza gelince rahat uyuyor musunuz? İnsanlıkta zerre-i miskal pay alan yetkili ya da yetkililer velakin eğer vicdanları varsa Rojin Kabaişi hatırladıkça sabaha kadar uyumazlar. İnsanları öldüren bu katilleri korumak kime faydası vardır? Ya da işin içinde ne hesap varsa bizler de öğrenmek istiyoruz.
Kamuoyunu aydınlatmak zorundasınız. Rojin Kabaşi'in katilleri yargı önünde hesap versin istiyoruz. Rojin Kabaiş'in öldürülmesi ile adalet ve hukukun bu ülkede yok derecede olduğu bir daha gözleri önüne çıkmıştır. Rektöre ve diğer yetkililere sesleniyoruz. Rojin Kabaş yurttan çıkışında öldürüldüğü yere kadar kaç tane kamera mevcut? Bu kameraları tespit ettiniz mi? Kameraları tespit ettiyseniz görüntüleri neden kamuoyu ile paylaşmıyorsunuz? Kimden çekiniyorsunuz? Ve niçin çekiniyorsunuz? Çekinmeyin efendiler, korkmayın. Siz konunun üzerine gittikçe kamuoyu olarak sonuna kadar sizin yanınızda olacağız. Sizi takip edeceğiz."
ANKA
RTE 'Kudüs kırmızı çizgimizdir' dedi, İsrail'in 'Kudüs başkentimizdir' diye karşıladığı ortaya çıktı !
Güne düşüşle başlayan altın bin liranın altına düştü!
Emekliler bayrama yoksullaşıp girdi
Devlet Bahçeli'nin 'destekliyorum' dediği öğretmenlere ters kelepçe
Teknopark işçileri maaşlarını alamadıkları için eylemde!
Çok sayıda öğrenci alkışla protesto etmişti: Antalya'da okul cephesinden Erdoğan posterini indiren liseliye ceza kesildi!
'Osmanlı İmparatorluğu'nun uçağı var mıydı yok muydu' sorusuna verilen dehşet cevaplar !
Kritik FETÖ davasında zenginlere tahliye!
Vakıf üniversitesine bedelsiz trilyonluk arazi tahsisi!
Esenyurt Belediyesi’nden örnek yardım
Davos'ta Berat Albayrak'a kritik soru! 'Halkbank'a veya Türkiye ihracatına yönelik olası bir ABD yaptırımına dayanabilir misiniz?'
Bitmeyen mağduriyet: Ali Erbaş, 7 yılda her güne bir dava sığdırdı!
TÜGVA’nın eski yöneticisinden itiraf gibi açıklama! Valiyi bile tehdit etmişler
Salda Gölü'ndeki son durum havadan böyle görüntülendi !