Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile mayıs ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 125 artarak 625,9 milyar TL oldu.
Dünya gazetesinde yer alan habere göre, mayıs ayı sonunda Türkiye'de 107,1 milyon adet kredi kartı, 177,6 milyon adet banka kartı ve 78,6 milyon adet ön ödemeli kart sayısına ulaşıldı.
2022 yılının mayıs ayı ile kıyaslandığında kredi kartı adedinde yüzde 19, banka kartı adedinde yüzde 14, ön ödemeli kart adedinde ise yüzde 28 artış yaşandı.
Toplam kart sayısı ise 363,3 milyon adede ulaşarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artış gösterdi.
Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile mayıs ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 125 artarak 625,9 milyar TL oldu. Kartlı ödemelerin 507,7 milyar TL'si kredi kartları ile yapılırken 108 milyar TL'sinde banka kartları, 10,2 milyar TL'sinde ise ön ödemeli kartlar kullanıldı.
Kredi kartı ile ödemelerde önceki yılın aynı dönemine göre büyüme oranı yüzde 130, banka kartı ile ödemelerde yüzde 109 olurken, ön ödemeli kartlar ile yapılan ödemelerde ise bu oran yüzde 110 olarak gerçekleşti.
Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile mayıs ayında yapılan toplam ödeme adedi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 27 artarak 1,3 milyar adet oldu. Bu ödemelerin 717 milyon adedi kredi kartları ile yapılırken 502 milyon adedinde banka kartları, 80,9 milyon adedinde ise ön ödemeli kartlar kullanıldı.
Kredi kartı ile ödeme adetlerinde önceki yılın aynı dönemine göre büyüme oranı yüzde 25, banka kartı ile ödeme adedinde yüzde 30 olurken, ön ödemeli kartlar ile yapılan ödeme adetlerinde ise bu oran yüzde 24 oldu.
halktv.com.tr
Şehir hastaneleri müteahhitlere çağ atlattı57 izlenme
Muharrem İnce’den flaş açıklama! Cumhurbaşkanı adayı mı oluyor?646 izlenme
TÜGVA yöneticisinin ortaya çıkan skandallarla ilgili paylaşımı büyük tepki topladı!59 izlenme
Atatürk Havalimanı'nda talan var! İşte son hali75 izlenme
Sedat Peker’den MHP’li eski başkanın oğlunun sünnetine çelenk42 izlenme
Çok doğru, aynen katılıyorum ! 'Güç elinden gidince, o zaman halk nezdinde nasıl yargılanacaksın bunun hesabını yap !'910 izlenme
Çorum'da özelleştirilen şeker fabrikasından '50 gündür' ödeme alamayan vatandaşlar eylem yapmış !157 izlenme
TEMA, İkizdere'den çıkmayan Cengiz Holding'in bağışını reddetti!87 izlenme
İstanbul Ümraniye'de bir camide, Cuma hutbesinde hoparlörden siyaset !
Milli iradenin simgesi 106 yaşında: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun
Dolmabahçe Cami'nin yalan söylemeyen müezzinine böbrek nakli yapıldı!
CHP’li Başarır’dan AKP’li Usta’ya: "Türk bayrağına ‘bez parçası’ diyemezsin, haddini bileceksin. Alnını karışlarım!"