Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ihtiyaç kredisi için belirlediği faiz sınırı vatandaşın borçlanmasında hız kesmedi. Düşen alım gücü karşısında borçlanarak geçinmeye çalışan vatandaşın, 31 Mart haftasında ihtiyaç kredi borcu bir haftada 9.7 milyar lira artarak 815 milyar lirayı aştı.
FAİZ ENGEL OLMADI
TCMB'nin 10 Mart tarihinde ihtiyaç kredisinde yüzde 18.56 olarak belirlediği örtülü faiz sınırı bankalarda oluşan ortalama faizin bir haftada 3.8 puan artışla yüzde 30.35'e yükselmesine yol açmış, bu faiz oranı ihtiyaç kredisi kullanımını ise durma noktasına getirmişti. Ancak takip eden haftalarda faizler yükselmeye devam ederek 31 Mart haftasında yüzde 32.26'ya ulaşsa da ihtiyaç kredisi kullanımında artış sürdü. Alım gücü düşen vatandaş yüksek faize rağmen kredi kullanımına devam etti. TCMB'nin örtülü faiz sınırının devreye girdiği hafta 2 milyar lira ihtiyaç kredisi kullanılırken takip eden 24 Mart haftasında 10.9 milyar lira ihtiyaç kredisi kullanıldı.

Yurttaşlardan 'yol yapacağız' diyerek alınan arazi, başkasına satıldı!28 izlenme
Lise öğrencisine tuzak kuran müdürlerin AKP’li vekillerle fotoğrafları ortaya çıktı!47 izlenme
İsrail-İran savaşı: İşte İran'ın vuracağı ABD hedefleri17 izlenme
CHP’li 11 büyükşehir belediyesi ölüm sayısı açıkladı!58 izlenme
Binali Yıldırım'ın Bakanlığı dönemindeki acele kamulaştırma kararıyla, Tire-Belevi yolunda güzergâh değişikliği nedeniyle yüzlerce zeytin, incir ve çam ağacı kesilecek20 izlenme
Cumhurbaşkanlığı harcamalarına ilişkin araştırma önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi33 izlenme
Ayşe Gökçe bir kez daha tüm ülkeyi ağlattı "Oğluma ağlarken kocam da bıraktı gitti beni, ne yapacağımı bilmiyorum"61 izlenme
İktidarın Burger King'le sınavı: Bu kez direkt istifası alındı19 izlenme
Hayaller hakim ve savcılık gerçekler belediye zabıtası
SGK uzmanı Ali Duman açıkladı: Milyonlarca emekli hiç zam alamayabilir!
Soğanlı Vadisi, yapılan çalışmalar ve turistik faaliyetlerle büyük ilgi çekiyor
Trump konuşurken yayını kestiler! İddialarını madde madde çürüttüler!