Home
22 Nisan 2023 ( 40 izlenme )
Reklamlar

Vatandaşlar aç devlete VIP araç!


Vatandaş artan fiyatlar ve yoksulluk nedeniyle tenceresini nasıl kaynatacağını bilemezken, devlet lüks tutkusundan vazgeçmiyor.


Daha önce devlete piyasa değeri yaklaşık 8 milyon TL olan MercedesBenz S 400 d 4Matic L Inspiration satın alan Devlet Malzeme Ofisi (DMO) şimdi de 1.7 milyonluk VIP minibüs ile gündeme geldi.

DMO, 1 adet 2023 model MercedesBenz Vito Tourer Select 358O 4×4 FL 124 CDI uzun 237 BG 1950 CC metalik siyah renk araç satın aldı. Araç, kamu hukukuna tabi olan, kamunun denetimi altında bulunan ya da kamu kaynağı kullanan kamu kurum ve kuruluşlarının her çeşit kırtasiye ve büro malzemesi ve büro makineleri, aydınlatma, ısıtmasoğutma araçları, temizlik malzeme araç ve ekipmanları, taşıt ve iş makineleri temini ile görevli olan Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü'ne bağlı Satın Alma Müdürlüğü tarafından, 31 Mart 2023'te ‘pazarlık' usulüyle özel davetli yapılan ihale ile satın alındı. Aracın hangi kurum için alındığı ise bildirilmedi.

8 milyon liralık Mercedes alınmıştı

DMO 29 Kasım 2022'de de sözleşme imzalayarak devlete MercedesBenz S 400 d 4Matic L Inspiration satın almıştı. Araç DMO tarafından vergiler hariç 2 milyon 149 bin 200 TL'ye satın alınırken, o dönemki piyasa değerinin 8 milyon TL'yi aştığı görülmüştü. VIP minibüsün kurumsal satış sitesinde kampanyalı anahtar teslim fiyatı ise 1 milyon 714 bin TL.

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İstanbul'da ev kiraları uçuşa geçti! Hangi ilçede oturanlar kaç lira kira ödüyor? Cumhur İttifakı ortağından Erdoğan’ın emekli açıklamasına tepki Memur ve emekliye yok, vergiye gelince çok: Emekliye yüzde 16-17 MTV'ye gelince yüzde 43,49 Ankara’da bazı umrecilerin corona virüsü testleri pozitif çıktı!