CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa’da vatandaşların habersiz bir biçimde AKP üyesi yapıldığına ilişkin ihbar aldıklarını duyurdu. Tanal’ın sosyal medyadan paylaştığı mesaj şu şekilde:
“Şanlıurfa’da vatandaşlar, haberleri olmadan AKP üyesi yapılıyor. 657 sayılı Kanun'a tabi, siyasi partilere üye olmaları yasak olan devlet memurları dahi AKP’ye üye olarak kaydediliyor. EDevlet üzerinden yapılan sorgulamada durumu fark eden hemşerilerim, bizlere ulaşıyor.
İzni ve rızası olmadan AKP’li yapıldığını fark edenler, üyeliklerini siliyor. Ancak hala AKP’ye üye yapıldığını fark etmeyenler olabilir. Bu yüzden sizden ricam EDevlet’e girin, kontrol edin. Eğer AKP’ye üye yapıldıysanız, hemen EDevlet üzerinden iptal edin.
AKP ililçe teşkilatları arasında en çok üye sayısına ulaşma yönünde bir rekabet var. Bu yüzden önüne geleni, iş için CV’sini bırakanı, kimlik bilgilerine ulaşılanı üye olarak kaydedebilirler. Uyanık olalım, belli aralıklarla edevlet’ten parti üyeliğini sorgulayalım.
Artık son dönemlerini yaşayan, ilk seçimde yenilgiye uğrayacak, metal yorgunu bir partiye üye olarak gözükmeyi hiç kimse istemez.”
(ANKA)
https://www.gercekgundem.com/siyaset/297511/vatandaslarhaberleriolmadanakpuyesiyapiliyor
Kılıçdaroğlu’nun avukatı: Yer yerinden oynayacak!294 izlenme
Erol Mütercimler seçim için tarih verdi: "Erkene alınmış bir seçim bizi bekliyor"26 izlenme
2023'te bitirilecekti: Çapa Tıp'ın yeni kampüsünde ödenek bitti inşaat durdu!48 izlenme
İlk günden bugüne Cumhuriyet Bayramı heyecanı44 izlenme
Gizli imar affı SİT engeline takıldı169 izlenme
AKP'nin kalesinde isyan! 'Yıkarsa AK Parti yıkar'52 izlenme
Ünlü strateji oyununda Cumhuriyet devrimleri ve şeriat detayı74 izlenme
İBB'den bir ilk! İmamoğlu'ndan tarihi kapak!356 izlenme