Kaçak ve vakıf yurtlarında yaşanan vicdanları kanatan olaylar, TBMM Genel Kurulu'nun gündemine geldi. Muhalefetin önerisi yine Cumhur İttifakı tarafından reddedildi.
Genel Kurulda, gündem dışı konuşmalar ve grup başkanvekillerinin değerlendirmelerinin ardından siyasi partilerin gündeme ilişkin grup önerilerine geçildi.
3 PARTİNİN ÖNERİLERİ GÖRÜŞÜLDÜ
İYİ Parti’nin “Terörle mücadelede malul ve gazi unvanı verilmesi”, Yeşil Sol Partinin “Kişisel verilerin güvenliği” ve CHP’nin “Kaçak eğitim merkezleri” konularındaki önerileri görüşüldü.
KAÇAK YURTLAR
Partisinin grup önerisi üzerinde konuşan CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Türkiye’de neredeyse her gün kaçak ve vakıf yurtlarından insanların vicdanını kanatan acı haberlerin geldiğini öne sürdü.
İktidarın kaçak yurtlara ilişkin görevini yapmadığını ileri süren Tutdere, “Bugün grubumuzun verdiği ‘Kaçak eğitim merkezlerine’ ilişkin önerge çok anlamlı ve çok kıymetli. Bütün gruplardan çocuklarımızın milletimizin geleceği için bu önergeye destek olmalarını bekliyoruz. Bu işin takipçisi olacağız.” dedi.
AKP Konya Milletvekili Orhan Erdem, Dakak’ın ölü bulunması üzerine adli ve idari soruşturma başlatıldığını söyledi.
Dakak’ın ölümünün sonuçlarının kime dayanırsa dayansın sonuna kadar da takip edilmesi gerektiğine dikkati çeken Erdem, “Yasama görevimizin dışında denetim görevimiz de var. Tabii ki arkadaşlar da bunun incelenmesi üzerinde hassasiyet göstereceklerdir ama önerge üzerinde baktığımızda, yatılı okulların çoğunun bu dönemlerde kapatıldığı, kaçak eğitim veren merkezler üzerine ifadeler var. Hiçbirimiz bunları tabii ki kabul edemeyiz.” ifadelerini kullandı.
sakınca.com
Sokağa çıkabildiği 4 saati boya sandığının başında geçirmişti: 'Kızım hasta, başka çarem yok ki'81 izlenme
Özgür Özel 'bu bir kumpas' diyerek yanıtladı! "Erdoğan medyası ve yargısının CHP’yi kendi içinde tartıştırmak için buldukları bir kumpas"23 izlenme
İşsiz kalan emekçiler sokağa çıkıyor!93 izlenme
Muharrem İnce "Türkiye’ye umut arıyoruz"807 izlenme
Bakan Uraloğlu'ndan itiraf: "Gece havadan müdahale söz konusu olmuyor"25 izlenme
Rojin Kabaiş'in 'şüpheli ölümü': "2 erkeğe ait DNA örneği bulunmuş"32 izlenme
İstanbul'da Afgan gaspçı dehşeti! 7 saat karda yürüdü: "Ayakları kesilebilir"60 izlenme
Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine roketli saldırı!45 izlenme
6 TL’ye ‘bayat ekmek’ satışı başladı
Yüzümüz gülmüyor sinirde ikinci sıradayız
Erdoğan, 2024'ü 'Emekliler Yılı' ilan etti ama emekliler belediye yardımına muhtaç
Hatay'da depremzedenin konteyner çilesi! "Burası Hindistan’da bir mahalle değil. Burası Hatay. Yağmur suları kanalizasyonla birleşti, fareler fırladı"