Vize kısıtlamasını kaldıran ABD'den gelen açıklamada, Türkiye'nin ABD için çalışanlara açacağı soruşturmaları önceden haber vereceği söylenmişti.
Açıklamada "Ekim ayından bu yana Türk hükümeti, Türkiye misyonumuzdaki yerel çalışanlara yönelik başka bir soruşturma bulunmadığı, Büyükelçilik ve Konsolosluklarımızdaki yerel çalışanlarımızın, Türk yetkililerle iletişim de dahil olmak üzere resmi görevlerini yerine getirdikleri için gözaltına alınmayacağı veya tutuklanmayacağına dair üst düzeyde sağladığı güvenceye bağlı kalmıştır. Ayrıca Türk hükümeti ileride yerel çalışanlarımızdan birini gözaltına almak ya da tutuklamak istediğinde, Türk makamlarının Amerikan hükümetini önceden bilgilendireceğini de kaydetmiştir" denilmişti.
'TÜRKİYE SÖZ VERMESEYDİ...'
Al Jazeera'den Rosiland Jordan'ın Washington'dan aktardığına göre ABD hükümeti vize kararını Türkiye'den aldığı sözler sonucunda aldı.
Haberde "ABD hükümeti vize operasyonlarını Türkiye'den aldığı güvenceler olmasaydı yeniden başlatmaya karar vermezdi" denildi.
Jordan, vize kısıtlamasının getirilmesine sebep olaraksa "Washington ve Ankara arasında uzun süredir yaşanan gerilimleri" ve iki ülke arasındaki çözülemeyen sorunları gösterdi.
Rosiland Jordan, vize krizinin sona ermesinin "iki ülke arasındaki sorunların çözüldüğü anlamına gelmediğini" de söyledi.
http://www.abcgazetesi.com/vizekisitlamasininkalkmasininsebebibellioldu73323h.htm
Avustralya'yı sarsan olay: Köle kız çocuğuna defalarca tecavüz eden IŞID'li Türkiye'ye kaçtı24 izlenme
Milyonları ilgilendiriyor: AYM’den ehliyet iptallerine ilişkin karar23 izlenme
HÜDA-Par'ın Gazetesinde Konserler ve Medeni Kanun Hedef Alındı! 'Değiştirilmesinin Vakti Geldi'38 izlenme
Genel müdürün 13 bin 500 euro maaşı denetim dışı mı kalacak?79 izlenme
AKP'nin sağlık sistemini getirdiği nokta: Şehirde tek onkolog kaldı! ‘600 bin kişiye bir onkolog düşüyor’81 izlenme
Halk ev bulamazken müteahhide konut kıyağı!46 izlenme
Muhittin Böcek: "Sağlığımla ilgili geri dönüşü olmayan ihtimalin kurbanı olmak istemiyorum"24 izlenme
Siirt’te Atatürk Bulvarı’na gelen bir şahıs: “CHP’yi yok edeceğim”47 izlenme