Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanlığı, ünlü sanatçı Volkan Konak'ın sahnede fenalaşarak hayatını kaybetmesinin ardından ambulansın geç müdahalede bulunduğu yönündeki iddialara açıklık getirdi.
Olay anı ve müdahale anına ait güvenlik kamerası görüntülerini yayınlayan bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Volkan Konak’ın 30 Mart’ta saat 23.27’de sahnede fenalaşarak yere düştüğü belirtilerek, "Saat 23.29’da ise 112 Komuta Kontrol Merkezi’ne çağrı yapılmış, çağrının hemen ardından Yeni İskele‘den hareket eden ambulans ve dahiliye uzmanı eşliğinde sağlık ekibimiz, saat 23.37’de, yani tam 8 dakika içinde olay yerine ulaşmıştır. Uluslararası acil tıbbi müdahale standartlarına göre değerlendirildiğinde ambulansın ulaşım süresi ideal bir süredir. Ekiplerimiz zamanında müdahale ederek, gerekli tüm tıbbi işlemleri tedavi protokollerine uygun olarak gerçekleştirmiştir" ifadeleri kullanıldı.
Son bir yıl içerisinde her türlü acil müdahaleye imkan sağlayan tam donanımlı 15 yeni ambulansın hizmete alındığına dikkat çekilen açıklamada, "Kalp krizleri başta olmak üzere her türlü acil vakaya müdahale edebilecek en yeni donanıma sahip ambulanslarımız mevcuttur. Basında yer aldığı gibi ambulans uzak bir noktadan değil, en yakın merkez olan İskele’den yola çıkmıştır. Olay günü doktor, hemşire ve şoförden oluşan ekibimiz, vakaya hızla ulaşarak gerekli tüm tıbbi müdahaleleri yapmıştır. Yapılan tüm temel yaşam desteği girişimlerine rağmen hiçbir yanıt alınamamıştır. Olay yerine giden 112 acil ekipleri tarafından yapılan ilk muayenede nabız ve solunum tespit edilmemiştir ve şuurunun tamamen kapalı olduğu belirtilmiştir" denildi.
Otelde konaklayan bir göğüs cerrahı ve anestezi uzmanının 112 ekipleri olay yerine ulaşana kadar Konak’a ilk müdahaleyi gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, "Bize gelen bilgilere göre ilk andan itibaren sanatçımızda nabız, solunum ve şuur yoktu. 112 acil ekibimizin ilk müdahalelerinin ardından hasta hızla Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiş, burada acil servis ekibi ve alanında uzman doktorların tüm çabalarına rağmen maalesef olumlu bir sonuç alınamamıştır. Olaya intikal eden ambulans iddia edildiği gibi yetersiz bir ambulans olmayıp, 1 yıl içerisinde alınan yeni ambulanslardan olup, tam donanımlı ve tam randımanlı hizmet vermektedir. Bu nedenle dahiliye uzmanı doktor ve hemşirelerle birlikte ambulansın olay yerine zamanında ulaştığı, tıbbi ekipman cihaz ve ilaçların eksiksiz olduğunu bir kez daha vurgulamak isteriz. Değerli sanatçımız Volkan Konak’ın vefatından derin üzüntü duyduğumuzu bir kez daha ifade eder, ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi.
Gerçek Gündem
Kaynak: İHA
Ekrem İmamoğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı122 izlenme
Bodrum’da 73 dönüm daha Erdoğan'ın imzasıyla yapılaşmaya açıldı!92 izlenme
Kaynağı belirsiz para çıkışı Aralık'ta rekor kırdı!54 izlenme
Devlet hastanesinde sıramatik monitöründe 'Cübbeli' sohbeti açıldı20 izlenme
Ispanak zehirlenmesi İstanbul’dan Tekirdağ’a sıçradı!179 izlenme
AKP'nin 30 Ağustos provokasyonuna İlber Ortaylı'dan tokat gibi yanıt!129 izlenme
İmamoğlu’nun 4 yıl 1 aya kadar hapsi istendi!50 izlenme
Yer: İzmir - Karşıyaka AKP'liler şikâyetçi oldu, anne - oğula ceza geldi!568 izlenme
AKP'li sendika başkanından vatandaşa ve akademisyenlere ağır küfür!
Başkentte toplu taşıma araçları ülke nüfusundan 4 kat fazla yolcu taşıdı
AKP Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül 'Ben kaliteli adamım 150 bin lira maaş alıyorum, ne 75'i be !'
TIR şoförü Malik Yılmaz "Güvenlik soruşturması nedeniyle belediyede işe başlayamadım!"