Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) konut satış istatistiklerine göre, yabancılara yapılan konut satışı haziranda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 81,8 artarak 8 bin 630 olarak gerçekleşti. Türkiye'den en çok konutu ise Ruslar aldı. RusyaUkrayna savaşı sonrasında Ruslar’ın Türkiye’ye ilgisi artmaya devam ederken sadece haziran ayında Rusya Federasyonu vatandaşlarına bin 887 konut satıldı.
TÜİK verileri hakkında bilgi veren Besa Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci’nin “Yılın ilk 6 ayında yabancılara yapılan konut satışları yüzde 72,7 arttı ve 35 bin 383 oldu. Böylelikle yabancılara gayrimenkul satışında tüm zamanların en yüksek aylık rakamına ulaşıldı. Ayrıca yılın ilk yarısında ocakhaziran rekoru kırıldı” dedi.
RusyaUkrayna savaşından sonra Ruslar’ın Türkiye’ye daha çok ilgi gösterdiğine dikkat çeken Bezci, "İlk 6 ayda Türkiye'den en çok gayrimenkulü 5 bin 849 adetle Ruslar aldı. Sadece haziranda Rusya Federasyonu vatandaşlarına bin 887 konut satıldı. Rusya’yı 987 konut ile İran, 807 konut ile Irak vatandaşları izledi. Rusya zaten en önemli müşteri grubumuz arasındaydı. Savaş sonrası birçok ülkeden gelen yaptırımlar doğal olarak Rusyalı yatırımcıları bize yöneltti. Nisan ile birlikte talep ciddi noktalara ulaşmıştı. Bu talep devam edecek" diye konuştu.
"EN ÇOK İSTANBUL TALEP GÖRDÜ'
Yabancıların en çok İstanbul'dan konut aldığını aktaran Bezci, "İstanbul’u Antalya, Ankara, Mersin takip ediyor. Ayrıca Bursa, Yalova, Sakarya, İzmir, Samsun ve Kocaeli de en çok konut satılan şehirlerden olurken yabancıların ilgi gösterdiği bölgelerden biri de Bodrum. Bodrum bir dünya markası haline geldi. Dünyanın dört bir yanından yatırımcıları kendisine çekiyor" ifadelerini kullandı.
KRT
Millet İttifakı’nın Seçim Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Alparslan Yılmaz’a saldırı !480 izlenme
Kışın ortasında yağan zamlar milleti isyan ettirdi! "Buz gibi evde, karanlıkta, karnımız aç yaşıyoruz"49 izlenme
Gece yarısı ortalık karıştı: İran Devrim Muhafızları ABD üslerini bombaladı!40 izlenme
İspanyol gazetesinden kritik Türkiye iddiası: 'Adı rotalarda duyulmaya başladı, dağıtımında ağırlık kazandılar'49 izlenme
EYT mağdurlarından iktidara kırmızı kart: "Mezarda emeklilik istemiyoruz"24 izlenme
Türk araştırmacıdan ABD'de büyük başarı: Depremi tahmin eden sistemi geliştirdi25 izlenme
Ray döşenirken de yandaş unutulmamış: İki şirkete yaklaşık 400 milyon TL!39 izlenme
Emekliye beklenen zam belli oldu: İşte zam sonrası ortaya çıkacak en düşük emekli maaşı50 izlenme