Sayıştay, plakasında Latin alfabesi kullanılmayan yabancı araçların otoyol geçiş ücretleri ve idari para cezalarının tahsil edilemediğini belirledi.
Sayıştayın, Karayolları Genel Müdürlüğü hesaplarına ilişkin ilişkin 2024 yılı denetim ve faaliyet raporu yayımlandı. Raporda üç önemli tespite yer verildi.
Raporda, plakası Latin alfabesiyle yazılmayan bazı araçların otoyol geçiş ücretleri ve idari para cezalarının muhasebe kayıtlarına işlenmediği belirtildi.
Ayrıca Sayıştay, KGM’nin ağırlık denetimlerinde kanunun öngördüğü yaptırımların eksik uygulandığını tespit etti.
Buna göre, ağırlık sınırının yüzde 20'sini veya faha fazlası taşıyan araçlara ceza kesilse de kanunun emrettiği gibi fazla yük boşaltılmadan yola çıkmalarına izin verildiği ortaya çıktı.
Denetim istasyonlarının yetersizliği ve polisjandarma desteğinin bulunmaması bu uygulama açığının başlıca nedenleri arasında gösterildi.
Sayıştay, KGM’nin geçiş yolu izni veya uygun görüşü alınmaksızın karayollarına bağlantı sağlayan yapı ve tesislerin bulunduğunu, bunlara idari para cezası uygulanmadığını da belirledi.
Bu tespit üzerine KGM tarafından bulgu konusu hakkında gerekli çalışmaların başlatılacağı ifade edildi.
Nefes
Halkbank’a ABD’den kötü haber!58 izlenme
Konserine saldırı girişiminde bulunulan Suavi’den tek kelimelik yorum40 izlenme
Ağaoğlu'nun itirafları yeniden gündemde: "İstanbul'da deprem olursa ordu bile giremez, ölen şanslıdır"95 izlenme
KKM’nin ilk altı aylık maliyeti açıklandı34 izlenme
#İzmir’de 65 saat sonra gelen mucize! Elif bebek sağ çıktı!172 izlenme
Yasa çıktı maaşlar Nisan'da: EYT'li şimdi ne yapacak?46 izlenme
Ömür hemşireyi katleden cani Can Rahmi Uygun'un suç dosyası kabarık!63 izlenme
Manisa'da erkek şiddetine uğrayan Sude Naz: "Karnımdaki bebeği aldıracağım"35 izlenme
Selçuk Bayraktar'dan Çiğdem Toker'e: "Gazeteci müsveddesi!"
Özel'den 32 anneye 'Anneler Günü' telefonu: Ayşe Ateş de, Akşener de Selvi Kılıçdaroğlu da listede
Gurbetçi kadın Almanya'daki Türk esnaflara isyan etti: "Dost kazığı"
'Kurultayda adayım' diyemeyen Kılıçdaroğlu, perde arkasında 'Kahraman Kemal' afişleri bastırmaya başladı