Ankara'da yaşanan 'belediye berberlere yardım etmedi' tartışmasında son noktayı Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara koydu. Kara'nın konuya ilişkin tekrar yaptığı açıklama Başkan Yavaş'ı bir kez daha haklı çıkardı.
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanan berberlere yardım tartışması devam ediyor. Altındağ Meclis Üyesi AKP’li Sinan Burhan'ın berberlere yapılan yardımların yerine ulaşmadığı iddialarını dile getirmesinin ardından büyük tartışma yaşanmıştı.
Başkan Yavaş, bin 800 berbere yardım edildiğini söylemiş, Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara'yı meclis toplantısından arayarak hoparlörden sesini dinletmişti. Kara, Yavaş'ı doğruladı ancak tartışma dinmedi.
Bazı basın yayın kuruluşları Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara'nın ismini kullanarak yardımların yerine ulaşmadığını yazdı.
Sezai Kara'nın ağzından “Mansur başkana belki de yanlış bilgi verildi. Ortada bir yanlış anlaşılma var. Benim üyelerimin hepsi almadı. Arkadaşlarım, “Neden alamadık başkanım? diye bana soruyor” ifadelerine yer verildi.
Bu haberlere Kara'dan sert tepki geldi.
Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, Kara, videolu bir basın açıklaması yaparak, Başkan Yavaş'ı doğruladı ve bin 800 berberin yardım aldığını açıkladı:
* Biliyorsunuz pandemide berberler 51 gün kapalı kaldı. Büyükşehir tarafından esnafa yardım edileceği açıklandı. Bizler de üç bin berberimizin listesini Büyükşehir Belediyemize teslim ettik. Belli bir zaman sonra üyelerimiz paralarını almaya başladılar. Tekrar daire başkanlığına gittiğimizde bin 800 tane müracaat varmış. Belki yanlış form dolduranlar da vardır. Paralarını aldılar.
* Bu konuda Sayın Mansur Yavaş ve ekibine teşekkür ediyorum. Dükkanlarımızı ilaçlama, dezenfekte, el maskesi, el losyonu üç bin berbere ulaştırmak üzere bize verdiler. Biz berberlere, Allah razı olsun, her şekilde sahip çıktılar. Sonrasında haberler çıktı, gazetelerde farklı şeylerle karşılaştık. Elimizde her türlü bilgi, delil mevcuttur. Bunlarla ilgili gerekli avukatlarımız gerekeni yapacak.
AKP’li Kenan Sofuoğlu, kirasını ödeyemeyen kiracısı esnafa haciz getirdi!
‘Böbreğimi satmak istiyorum, borcum çok isteyen olursa haber verir misiniz?’
İnfaz koruma memurları, mahkumun kafasını betona vurup kolunu kırdı!
Son tahminleri tutan profesör o ilçeyi işaret etti: 6.8'lik patlama bekleniyor
Semih Kaya'nın mahkemeye sunduğu fon belgeleri sahte çıktı
Atatürk’ün mirasını bitiremediler! AOÇ yine yapılaşmaya açılıyor!
Memur ve emekli 3 ayda bir zam ve eşel mobil istiyor
Varlık Fonu yönetim kurulu üyeleri maaş almayacak!
Gramdan taneye düştük! Patlıcanın tanesi 8,23, salatalığın tanesi 5,98 TL!
Saray, desteklediği vakıf ve dernekleri açıklamadı: 5.5 milyon kime gitti?