Gelirinin büyük bölümünü vatandaştan alınan vergilerden elde eden ve yalnızca iktidara yakın yayınlar yaptığı gerekçesiyle eleştirilen Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), harcamaları ile de eleştirilerin odağında. Televizyondan radyoya, telefondan müzik çalara kadar vatandaşın aldığı hemen her elektronik üründen alınan TRT paylarına tepkiler sürerken bu paralar iktidara yakın isimlere maaşlarının yanı sıra ‘huzur hakkı’ olarak da fazladan ödeniyor. Üstelik işçiye, emekliye ve memura yüzde 30 zam yaparak ‘sabredin, şükredin” diyen iktidar TRT yönetiminin huzur hakkına yüzde 70 zam yapıyor.
4 YILDA YÜZDE 464 ZAM
TRT’de yönetim kurulu üyeleri 2023’te aylık 23 bin 478 TL “Huzur hakkı” alıyordu. Bu ücret 2024’te yüzde 75 zamlanarak aylık 41 bin liraya yükseldi. Üyelerin ücreti bu yıl da artacak. TRT’de 2020 yılında yönetim kurulu üyelerine aylık 7 bin 259 TL ödenirken, 2021’de bu tutar 8 bin 934 TL’ye yükseldi. 2022’de 13 bin 909 TL oldu, 2023’te 23 bin 487 TL’ye ulaşırken, 2024’te ise 41 bin TL’ye çıktı. Böylece 4 yıllık artış yüzde 464 oldu. TRT Yönetim Kurulu, kamuoyunun yazdığı yazılarla yakından tanıdığı gazetecilerin yanı sıra bakan çocukları gibi birçok tanıdık isimden oluşuyor. Yönetim Kurulu’nda iktidara yakınlığı ile bilinen Hilal Kaplan, Eski Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in oğlu Oğuzhan Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Medya Koordinatörü Mücahid Eker, “Erdoğan’ın liderlik kodları” kitabının yazarı Oğuz Göksu gibi isimler yer alıyor.
TRT’nin yönetim kurulunda 2024 yılında: Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Albayrak, TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Zahid Sobacı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü personeli Doçent Oğuz Göksu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Medya Koordinatörü Mücahid Eker, Daily Sabah Yayın Koordinatörü İlayda Atlas Çetin, Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doçent Veysel Kurt gibi isimler yer aldı.
Sözcü
AKP Suriyelerden özel ordu kuruyor iddiası!908 izlenme
Üniforması çıkarılan teğmen, takım elbisesiyle ülkesini savundu12 izlenme
Amasya'da durdurulan TIR'da yakalanmışlardı: 25 kaçak Afgan demir korkulukları söküp kaçtı31 izlenme
Karar yazarı, iktidarın İmamoğlu'na olan öfkesinin nedenini yazdı!101 izlenme
DİK-AR: Gerçek işsiz sayısı 5.7 milyon, gerçek işsizlik yüzde 16.693 izlenme
Seçim anketlerinde son durum: 'Cumhur İttifakı'nın yüzde 20'ye yakın oy kaybı var'39 izlenme
Binali Yıldırım'ın oğlu gemilerini sattı155 izlenme
İmamoğlu'nun 2012'deki gönderisi yeniden gündem oldu19 izlenme