Sosyal medyada paylaşılan fotoğrafın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen, seçimlerin yenilenmesiyle mazbatası geri alınan Ekrem İmamoğlu’nun Ramazan ayında gizlice su içtiğini gösterdiği yalanı servis edildi. Bir kullanıcı tarafından Facebook’a 19 Mayıs 2019 tarihinde yüklenen fotoğraf bin kez paylaşıldı.
Ancak fotoğrafın Ramazan ayında gizli gizli su içen Ekrem İmamoğlu’nu gösterdiği iddiası doğru değil. Fotoğraf 17 Nisan 2019 günü İmamoğlu mazbatasını aldığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi binası önünde yaptığı konuşmanın öncesinde çekilmiş.
Teyit.org'dan Hatice Kübra Ünsay'ın edindiği bilgilere göre, operasyonda kullanılan görsel Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını aldığı devir teslim töreni sonrasında yaptığı konuşmadan. Fotoğrafta İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi binası önünde seçim otobüsü üzerinde yaptığı konuşmaya çıkmaya hazırlanıyor. Fotoğrafı European Pressphoto Agency fotoğrafçısı Sedat Suna 17 Nisan 2019 tarihinde çekmiş. 17 Nisan 2019 tarihinde seçim otobüsünde bulunan diğer bir fotoğrafçı Burak Kara’nın çektiği fotoğraflara da Getty Images üzerinden erişilebiliyor.
2019 yılında Ramazan ayı ise 6 Mayıs’ta başlamıştı. Yani Ekrem İmamoğlu söz konusu konuşmayı yaptığı sırada Ramazan ayının başlamasına günler vardı.
Teyit, fotoğrafı doğrulamak için 24 Mayıs 2019 tarihinde CHP yetkilileri ile iletişime geçti. Yetkili, İmamoğlu’nun görseldeki seçim otobüsünü 17 Nisan 2019 tarihinden sonra kullanmadığını söyledi ve o gün çekilmiş bir fotoğrafı da Teyit’e iletti.



http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/yandaslarinbirsosyalmedyaoperasyonudahacoktuh129297.html
İsrail'in demir kubbe savunma sistemi Filistin füzeleriyle başa çıkabiliyor mu? İşte görüntüler60 izlenme
Suriyeli akınını duvar da durduramadı: Merdiven dayayıp geçiyorlar218 izlenme
AYM’nin hak ihlali kararının ardından ‘Berberoğlu Meclis’e’ çağrısı85 izlenme
DHA muhabiri Rojda Altıntaş ‘Eylem Tok telefonu’nu doğruladı: "Aileme yönelik endişelerimden sustum"27 izlenme
AKP'li Sancaktepe Belediyesi'nden AKP'li başkanın yeğenlerine 7 milyonluk ihale!99 izlenme
İmamoğlu’ndan belediyenin bilgisayarlarındaki tüm veri tabanını kopyalatma talimatı!98 izlenme
Cumhuriyet düşmanlarının adı KYK yurtlarına verildi31 izlenme
AKP’yi övdü koltuğu kaptı43 izlenme
Son ankette Erdoğan'ı çok kızdıracak sonuçlar: AKP seçmeninden şok itiraf!
Erdoğan: Enflasyon yılın 2. yarısında düşecek, alım gücü eskisinin de üzerine çıkacak
Ali Mahir Başarır: Yalıkavak Marina'nın 500 milyon lira cirosu nerede?
İsmail Saymaz, Cumhuriyet düşmanı yandaşa ders verdi !