Home
31 Temmuz 2025 ( 6 izlenme )
Reklamlar

Yangınlardan korunmak için dua edilecek, Ali Erbaş saat verdi: "Balkonlarda 'Amin' diyelim"


Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu akşam yatsı ezanından önce 90 bin camiden "yangınlardan korunmak, kuraklıktan kurtulmak, her türlü afetten, musibetten devletin ve milletin muhafazası, şehitler" için dua okunacağını duyurdu: "Camilerimizde ve evlerimizin balkonlarında hep birlikte 'Amin' diyelim."



Türkiye son dönemde artan orman yangınlarıyla mücadele ederken Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan dikkati çeken bir adım geldi.

Erbaş kişisel X (eski adıyla Twitter) hesabında yaptığı paylaşımda şu duyuruyu yaptı:

"Bu akşam yatsı ezanından önce 90 bin camimizin minarelerinden dualar yükselecek.

Yangınlardan korunmak, kuraklıktan kurtulmak, her türlü afetten, musibetten devletimizin ve milletimizin muhafazası için ve şehitlerimiz için yapılacak dualara camilerimizde ve evlerimizin balkonlarında hep birlikte 'Amin' diyelim. Allah kabul etsin."

'TEDBİRİ UNUTTUK' DEMİŞTİ

Erbaş, geçtiğimiz hafta yaşananlarla ilgili dua ederken şunları kayda geçirmişti:

"Bize düşen sorumluluğu unuttuk, tedbiri ihmal ettik, emanete riayet edemedik. Sen bize yeniden bilinç ver, idrak ver Allah’ım.

Bizlere emaneti koruma şuuru, sorumluluk bilinci ve tedbirli bir hayat nasip eyle Allah’ım. Başta şehitlerimiz olmak üzere bütün ölmüşlerimize rahmet eyle. Makamlarını yüce eyle. Yaralılarımıza acil şifalar ihsan eyle. Devletimizi ve aziz milletimizi her türlü felaketten muhafaza eyle."

Nefes

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

"AKP son kazığı atarak gidiyor..." 1.4 milyarlık petrol ticareti tazminatı konuşulmadı! Depremzedenin konteyner kentteki isyanı: "TOKİ'den ev çıktı da neyle ödeyeceğiz?" Tasarruftan muaf Diyanet gezileri sonunda 100’ü aştı Fenomenlerinin ‘kara para akladığı’ iddialarıyla ilgili önergeye AKP ve MHP’den ret