Home
01 Aralık 2024 ( 22 izlenme )
Reklamlar

‘Yapişletdevret’me sistemi! 2024’te devredilmesi gereken işletmeler için bu tarih 2028’e kadar uzatılacak


“Deli Dumrul’’ olarak anılan YapİşletDevret projelerindeki garantilerin bütçeye yükü büyüyor. Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu bu projelerin süre bitiminde tekrar ihale edilebileceğini söyledi.

Böylelikle kamuya devir de ertelenecek ve geçmediğimiz köprü, tünel ve otoyollara para ödemeye devam edeceğiz.

TARİH GÜNCELLENDİ

Bakanın açıklamalarının AKP’nin müteahhitlerden vazgeçmeme niyetini gösterdiğini söyleyen CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, “Bakan Uraloğlu’nun yaptığı açıklamalar ve geçiş ücretlerine ilişkin vermiş olduğu bilgiler de tutarsız. Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ücreti sözleşme gereği 6 dolar iken Uraloğlu geçiş ücretini 3 dolar olarak açıklıyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün 2024 yılında kamuya devri gerekiyordu ama iş artışı denilerek bunu 2027’ye kadar uzattılar. Bakan şimdi bu tarihi de güncelledi ve 2028 olarak uzattı” dedi.

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Rusya, Avrupa’nın en büyük nükleer santralini ele geçirdi! Emekli ve memurların alacağı zam belli oldu Direklere yapıştırılan Atatürk ve ‘Andımız’ çıkartmalarına inceleme başlatıldı! İmamoğlu'ndan iktidara açık mesaj: "Ne yaparlarsa yapsınlar biz kazanacağız millet kazanacak"