Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından ABD ve Batı ülkelerinin yaptırımlarına maruz kalan Rus oligarklar sahip oldukları lüks gemiler ve özel jetleri kaçırmayı sürdürüyor. Yine Rus oligarkların bir numaralı tercihi Türkiye olurken, son olarak gemi takip sitesi Marine Traffic’e göre, Moskova’daki Domodedovo havaalanının sahibi Dmitry Kamenshchik, 400 milyon dolarlık lüks yatını Türkiye’ye getirdi.
Geminin, ‘kara para aklama ve silah kaçakçılığı’ suçlamaları nedeniyle ABD tarafından soruşturma altına alındığı ve 22 Nisan’da Dominik Cumhuriyeti’nden ayrıldığı açıklandı.

Vladimir Strzhalkovsky’e ait yat Ragnar
ROTASI TÜRKİYE’YE ÇEVRİLDİ
Marine Traffic’e göre Flying Fox’un varış noktası tam olarak bilinmese de rotasının Türkiye olduğu belirlendi.
Marine Traffic verilerine göre, eski KGB ajanı Vladimir Strzhalkovsky’ye ait 85 milyon dolarlık bir süperyat olan Ragnar da 6 Mayıs’tan beri Marmaris’te bulunuyor.
Norveçli kamu yayıncısı NRK’nın bildirdiğine göre, yaklaşık 70 metre uzunluğundaki gemi, 30 Mart’ta yaptırımlar nedeniyle Norveç’ten ayrıldı ve Türkiye’ye doğru yola çıktı.
TÜRK SULARINDA GEZİNTİ YAPIYOR
Batı’nın yaptırımlarından mal varlıklarını kaçıran isimlerden biri de Alexander Abramov oldu. Putin’e yakınlığıyla bilinen ve çelik imalatçısı Evraz'ın ortağı olan Alexander Abramov’un süper yatı Titan 22 Nisan’da Dubai’den yola çıktı ve Fethiye’ye ulaştı. Geminin, 5 Mayıs’tan beri Türk sularında gezindiği ve şu an Güvercinlik beldesine yakın olduğu belirlendi.

Abramoviç’in milyon dolarlık yatı Solaris
Chealsea’nin eski sahibi Rus milyarder Roman Abramoviç’in 600 milyonluk süper yatı Solaris ve 700 milyon dolarlık Eclipse de Türkiye’de bulunuyor. Mart ayı sonundan beri Türk sularında bulunan yatlardan Solaris Yalıkavak kıyılarında demirliyken, Eclipse, Göcek yakınlarında seyir halinde….
Uzmanlara göre, Türk hükümeti Rusya’ya yönelik yaptırımlara dahil olmadığı için bu beş yatın ele geçirilme riski oldukça az. Süper yatlar konusunda uzmanlaşmış Keystone Law ortağı Benjamin Maltby, ABD merkezli Business Insider’a yaptığı açıklamada, “Bu süper yatların kaderi, sahiplerinin Türk hükümeti ile olan ilişkisine bağlı. Diğer türlü, ABD ve AB’yi beklemek zorunda kalabilirler ve bu çok uzun sürebilir.” dedi.
AKP-MHP arasında kriz! Bahçeli'ye yakın bir isim daha hedefte11 izlenme
Atanamayan öğretmen adayı yaşamına son verdi...52 izlenme
Simide büyük zam! Artık simit bile lüks oldu30 izlenme
Vatandaştan zam feryadı: "Oy verdik ne oldu, zam zam zam!"32 izlenme
Bu zat, hangi ünvanla dolaşıyor, karşılanıyor ve konuşma yapabiliyor ?204 izlenme
Barbaros Şansal 'Akp iktidarı tek başına hiçbir şey !'1319 izlenme
Günde 14 ilaç kullanan Muhittin Böcek'ten mesaj var: "Geri dönüşü olmayan ihmalin kurbanı olmak istemiyorum"8 izlenme
Aşırı hızlı motosiklet kamyonete çarptı ve alev aldı! 2 kişi feci şekilde öldü23 izlenme
Vatandaşın bankalara borcunda 8 ayda rekor artış
IMF’den Türkiye ile ilgili çarpıcı enflasyon açıklaması!
Gülşen'in tutuklanması canlı yayında tansiyonu yükseltti! Barış Yarkadaş ve eski AKP'li vekil arasında sert tartışma!
İnce’den Erdoğan’a: İsrail’e posta koyuyor gibi yapıp arka planda anlaşma!