Simitteki girdi maliyetlerine yüzde 8090 zam gelmesi gerekçe gösterilerek simit fiyatlarına zam geldiği açıklandı.
Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Savaş Delibaş, bu nedenle simit fiyatında artışın kaçınılmaz olduğunu aktardı.
"GİRDİ MALİYETLERİ YÜKSELDİ"
Ankara'da simidin 2 liradan satıldığını anımsatan Delibaş, "Ankara'da simit fiyatında pazartesi gününden geçerli olmak üzere güncelleme yapıldı. 2 liradan satılan simidin fiyatı, son dönemde girdi maliyetlerinin aşırı yükselmesi nedeniyle 2,50 liraya yükseldi." diye konuştu.
Geçen yıl simitlik unun çuvalının 110 lira, susamın kilogram fiyatının 12 lira olduğuna işaret eden Delibaş, bugün unun çuvalının 190220 lira, susamın kilogramının ise 23 lira olduğunu kaydetti.
"BU GÜNCELLEME KAÇINILMAZ OLMUŞTUR"
Son dönemde katı ve sıvı yağ, elemanusta yevmiyeleri, elektrik, doğal gaz, akaryakıt ve kira bedelleri gibi girdi maliyetlerinin yükselmesinden dolayı simit fiyatını güncellemek durumunda kaldıklarını belirten Delibaş, şöyle devam etti:
"100 gram simit 2 liradan satılırken aynı gramajdaki simit 2,50 lira oldu. 50 kuruşluk bir güncelleme yapmak zorunda kaldık. Eğer gerçek bir Ankara simidi yapmak istiyorsak, lezzetinden, kalitesinden ödün vermek istenmiyorsa, bu güncelleme kaçınılmaz olmuştur. Birçok ilde simidin 2,50 lira olduğunu söyleyebiliriz. Müşterilerimizin bizi anlayışla karşılayacağına inanıyoruz."
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/ankaradasimitfiyati250liraoldu462522h.htm
Bir yıllık stok bir saatte bitti! İstanbul’da kolonya karaborsada!73 izlenme
İki daire parası yedirdiği fahişe yayına bağlandı ve kaset skandalı patlak verdi22 izlenme
Mevzuat bu binaların yanında bile geçmemiş35 izlenme
CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu seçim sloganını açıkladı!135 izlenme
Osman Öcalan TRT'ye çıktıktan sonra ilk kez konuştu "Teklif TRT'den geldi"48 izlenme
Esenyurt’ta 2 kişinin can verdiği tekel bayisindeki cinayet sonrası bir şüpheli yakalandı52 izlenme
Özgür Özel'den cezaevi ziyareti sonrası 'iftira' çıkışı9 izlenme
Dev bütçeli Diyanet’ten vatandaşa öneri! "Ucuza almak için akşam pazarına çıkın!"836 izlenme
Doktorlara yönelik sözleri tepki çekmişti! O imamın görev yeri değiştirildi
Erol Mütercimler 'Erdoğan seçimi kaybederse, birileri bu KHK'ya dayanarak ortalığı karıştırabilir !'
Dosyadan el çektirilen savcı talep etmişti: Sinan Ateş cinayetinde şüphelilerin kullandığı araçların PTS kayıtları ortaya çıktı!
Bir gri pasaport skandalı da Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde belgeleriyle patladı! 'Öyle kapsamlı ki akıl alır gibi değil'