CHP lideri Özgür Özel’in
çağrısının ardından başlatılan olağanüstü kurultay imza sürecinde
kritik eşik çok kısa sürede aşıldı. İlk gün 700’ün üzerinde delege
kurultay için imza verdi.
Butlan kararının ardından kurultayı 'en uygun zamanda' yapacağını açıklayan Kılıçdaroğlu, yapılan 'derhal olağanüstü kurultay' çağrılarını yanıtsız bırakınca Özgür Özel’in delegelere yaptığı çağrının ardından başlayan imza toplama süreci, beklenenden çok daha hızlı ilerledi.
Edinilen bilgilere göre dün gün sonunda imza sayısı 700’ün üzerine
çıktı. Böylece olağanüstü kurultay için gerekli olan 551 imza sınırı
rahatlıkla geçilmiş oldu.
Parti içi kaynaklar, imza sürecinin devam ettiğini ve rakamın artabileceğini belirtiyor. Özel’e yakın isimler, 718 delegenin imzasının netleştiğini, toplam sayının ise 880900 bandına kadar çıkabileceğini ifade ediyor. İstanbul delegasyonu ve bazı disiplin süreçleri kapsam dışı tutulsa da katılımın yüksek olduğu vurgulanıyor.
Özgür Özel daha önce yaptığı açıklamada, olağanüstü kurultay için yaklaşık 551 imzanın yeterli olduğunu belirtmişti. Özel, “yarıdan bir fazlası” vurgusuyla delegelerin iradesinin süreci doğrudan belirleyeceğini söylemişti.
Kurultay sürecine ilişkin tartışmalarda ise, imza tamamlanmış olsa dahi olası hukuki girişimlerin süreci durduramayacağı görüşü öne çıkıyor. CHP Lideri Özel, bu tür tedbirlerin kurultay iradesine engel olmayacağını savunuyor.
İYİ Partili Türkkan’dan çarpıcı iddia!106 izlenme
Kaftancıoğlu'ndan Erdoğan ve AKP iktidarına gönderme! "İnadına umut"69 izlenme
Selda Bağcan: Ne diye halktan yardım bekliyorsunuz, yok mu devletin parası?111 izlenme
Tutuklanan 14 öğrenci daha tahliye edildi! “Ağlarım sanmıştım” diyen Sema da artık özgür44 izlenme
#İzmir #deprem'inde 26 saat sonra mucize kurtuluş!66 izlenme
MHP'liler MHP'li Başkanı silahla vurdu!95 izlenme
Dış borçta rekor kırıldı!69 izlenme
Bor, Toryum ve yiten canlarımız! Türkiye'nin geleceği çalınıyor!593 izlenme
Metin Feyzioğlu'ndan son KHK'ya sert tepki 'İnsanlar sokakta birbirinin kafasına sıkmaya başlayacak !'
21 günlük şirket AKP'li Belediye'nin ihalesini kazandı!
"Bayrağıma, memleketime, Atatürk'üme laf ettirmem"
Suriyelilerin sosyal medyada başlattığı kampanya Özdağ'ı çileden çıkardı: Canınız Cehenneme!