İçişleri Bakanlığı’na dernek yöneticilerini görevden alma, derneklere kayyım atama, yardım toplanmasına kısıtlama ve 71 baronun “muhbirlik” olarak değerlendirdiği “avukatlara şüpheli işlemleri bildirim zorunluluğu” gibi tartışmalı birçok düzenlemede imzası olan AKP'li vekiller Meclis'te teklifin içeriğini sordu.
Gazete Duvar'da yer alan habere göre, teklifin görüşmeleri sırasında AKP Amasya Milletvekili Mustafa Karahocagil, “Kanun teklifinde derneklere üye olma, yönetim organlarında görev alma gibi dernek kurma özgürlüğünü daraltan düzenlemeler var mıdır?”, AKP Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, “Teklifte derneklerin yardım toplamasıyla ilgili kısıtlama var mıdır? Yardım Toplama Kanunu'yla ilgili yapılan düzenlemelerin amacı nedir?".
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, “Suç Gelirinin Aklanmasının Önlemesi Hakkında Kanun'un 2'nci maddesindeki "yükümlü" tanımına avukatlar dâhil edilmektedir. Bu durum savunma hakkını olumsuz etkileyen bir durum olabilir mi?” diye sordu. AKP'li Komisyon Başkanı Yılmaz Tunç da bu sorulara ayrıntılı yanıt verdi.
Dernek kurma özgürlüğü ile ilgili soru soran Karahocagil ve avukatlarla ilgili bildirim yükümlüğünün savunma hakkını kısıtlama riskine dikkat çeken Kılıç 44 maddelik teklifi sunan AKP'li milletvekilleri arasındaydı. “Bu yasa değişikliği yapılsın” diye imza atan iki vekil de sorularına ancak Meclis’te yanıt buldu.
http://www.krttv.com.tr/gundem/akplivekilleronceimzaattisonrateklifiniceriginisorduh58805.html
Şehir plancılarından AKP'ye yanıt: "Halkımıza sesleniyoruz, bu akıl dışılığı hep birlikte durduralım"42 izlenme
Bakanlık soruşturma izni vermemişti: Danıştay eski AKP’li başkan hakkında inceleme başlattı35 izlenme
Böyle buyurdu gerici! Hatipoğlu: DM’den yürümek çirkin, beğenirken 10 kez düşünün368 izlenme
Bahçeli’nin ‘erken seçim’ çağrısı Ankara’yı karıştırdı!372 izlenme
AKP'li Başkan binlerce mağdur yaratmıştı, müteahhitlerin yarım bırakıp kaçtığı inşaatları CHP'li Esenyurt Belediyesi tamamlayacak!65 izlenme
Balkonda şarjöre mermi dolduran şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı27 izlenme
Kokain dolu uçağın Türk kaptan pilotu motorları ateşleyip kaçmaya çalışmış87 izlenme
Saadet Partili isimden Numan Kurtulmuş’a çok sert tepki: ‘Allah belasını versin’196 izlenme
Vodafone Arena'daki patlama anı amatör kameraya takıldı ! İşte o anlar...
Güran ailesini savunan tek gazeteci... Cinayetin başından sonuna kadarki tüm iddiaları yalanladı
Murat Muratoğlu, iktidarın dolar planını ifşa etti!
Ev sahiplerine nefes aldıracak hamle: Emlak vergisine sınır geliyor