11 Eylül'de Küçükçekmece Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Can Holding'e yönelik "nitelikli dolandırıcılık", "vergi kaçakçılığı", "kaynağı belirsiz gelirlerin şirket hesaplarına sokulması", "suçtan elde edilen gelirlerin aklanması" suçlamaları ile operasyon düzenlenmiş ve Can ailesi üyeleri ile şirket yetkilileri gözaltına alınmıştı.
İlk dalga operasyonunda gözaltına alınan isimlerden Kemal Can, Cemal Can, Devran Can, Devran Çimen, Kemal Çimen ve Mehmet Kaya tutuklanarak cezaevine gönderilirken, devam eden süreçte peş peşe tahliyeler yaşandı. Son olarak 3 Nisan tarihinde Can Holding'in operasyon öncesi Yönetim Kurulu Başkanı görevini yürüten Kemal Can'ın tutukluluğu, 'ev hapsi' kararına çevrildi.

Soruşturma kapsamında tutuklanan iş insanıCemal Can
YARGILAMA DEVAM EDERKEN BAKANA KİLİM HEDİYE ETTİ
Can Holding'e yönelik soruşturmada şüpheliler tutuksuz halde yargılanmaya devam ederken, dikkat çeken bir fotoğraf karesi paylaşıldı.
Gazeteci Barış Pehlivan'ın gündeme getirdiği fotoğrafta, Can Holding operasyonu kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen, daha sonra ise tahliye edilen Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Can'ın Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Gürbulak Gümrük Kapısı Açılış Töreninde bir araya geldiği ve Bolat'a kilim hediye ettiği görüldü. 
Konuya ilişkin gösterilen tepkilerin ardından Pehlivan'a açıklamada bulunan Cemal Can, yargılama sürecinin devam ettiğini belirterek "Ben kesin beraat ederim. Zaten sadece 17 gün tutuklu kaldım" ifadelerini kullandı.
BAKAN BOLAT, HEDİYELERE HAYRAN KALDI
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, kendisine verilen yöresel hediyelerden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Bu anlamlı ve zarif hediye için teşekkür ediyorum. Bölgemizin kültürel değerlerini yaşatan, yerel üretimi destekleyen bu tür çalışmalar son derece kıymetlidir. El emeğiyle hazırlanan bu kilimler, sadece ekonomik değil aynı zamanda kültürel açıdan da büyük bir değere sahiptir. Ağrı’nın bu zenginliğinin tanıtılmasını çok önemli buluyorum” dedi.
BAKANLIK İDDİALARI REDDETTİ: BAKANA DEĞİL, BAKANLIĞA HEDİYE EDİLDİ
Bakanlık konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki toplantı bitiminden sonra ayrılırken, Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkan ve yönetimi ile Doğu Beyazıt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan ve Yönetimi ziyaret anısına Ticaret Bakanlığı'na ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yönetimine birer kilim hediye etmişlerdir. Bu kilim şahsa değil, Bakanlığa gönderilmiştir. Bu tür ziyaretlerde takdim edilen yöresel hediye türü eşya daima Bakanlık demirbaşına kaydedilmektedir. Yaşananlar bundan ibarettir." ifadelerini kullandı. Ayrıca Bakan'ın kullandığı iddia edilen sözler reddedildi.
Sözcü
‘Fatih Terim Fonu’na ‘500 bin dolar kaptıran’ zabıta görevden alındı38 izlenme
İki çocuğunu katlettiği halde nasıl dışarı çıktı?26 izlenme
İkinci Cihantimur vakası: Emniyet şeridindeki Muhammet Gürcan Koçak'ı lüks minibüsü ile çarparak öldüren kaçak sürücü günler sonra yakalandı29 izlenme
Boğaziçili 14 öğrenciye hapis cezası istendi!33 izlenme
İmamoğlu protestoları sürüyor… İzmir’de öğrenciler bayramda da eylem yaptı: "Keyfi rejimin sopasına boyun eğmeyeceğiz"18 izlenme
AKP'li başkandan şehit yakınına hakaret!33 izlenme
Tunç Soyer cezaevinden yazdı! "Tek bir şahit, delil yok"15 izlenme
Önce terazisini alıp ağlattılar bugün yaşlı adama bakın ne yaptılar!53 izlenme
KYK ücretleri belli oldu
CHP'li 5 başkan tutuklandı, Mehmet Şimşek'in masasındaki isim serbest bırakıldı
Diyarbakır'da 8 yaşındaki küçük çocuğun Atatürk sevgisi! Büstü elleriyle temizledi
Özgür Demirtaş’tan “Emekliye 10 bin TL yeter” diyen genç kadına: “Bu kıza 10 bin TL’den fazla vermeyin işe girerse”