MESAM'da yeni yönetimin başkanı seçilen Yavuz Bingöl, görevinden istifa etti.
MESAM‘da Arif Sağ’ın başkanlığını yaptığı yönetim kurulu, Kültür Bakanlığı tarafından görevden alınmış ve yerine bir yönetim kurulu atanmıştı. Yeni yönetim kurulunun başkanı olarak ise Yavuz Bingöl seçilmişti. Bingöl’ün MESAM’a başkan olarak atanması ise yoğun şekilde eleştirilmişti.
Yavuz Bingöl, kamuoyuna yaptığı açıklamada MESAM’da hiçbir görevi olmadığını duyurdu.
İşte, o açıklama:
Benim de bağlı olduğum meslek birliği MESAM bünyesinde bir süredir eser sahipleri olarak eleştirdiğimiz ve düzelmesini istediğimiz birçok konunun telafisi cihetine gidilmemesi, dikkate alınmaması ve düzeltilmemesi neticesinde birçok eser sahibi tarafından Kültür Bakanlığı bilgilendirilmiş ve nihayetinde bakanlık yeni olağan genel kurula kadar “geçici bir yönetim kurulu” düzenlemesi yapmıştır. Birçok sanatçının içinde yer aldığı bu “geçici” organla ilgili basında ağırlıkla adımın geçtiği ve “kayyum” olarak tanımlandığımı üzülerek gördüm. Kendi emeğimin ve haklarımın da temsil edildiği bir meslek birliğinin ahlaklı ve profesyonel bir çalışma tarzını benimsemesi konusundaki mücadeleme diğer meslektaşlarımla birlikte elbette ben de devam edeceğim. Hakkımda kamuoyunda oluşturulan haksız ve mesnetsiz algı konusunda üzgün olduğumu belirterek, MESAM bünyesinde hiçbir görevimin olmadığını kamuoyunun bilgilerine sunarım.”
https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultursanathaberleri/yavuzbingolmesamdakigorevindenistifaetti/
Hakkari’de 3 askerimiz şehit düştü!267 izlenme
Türkiye Somali'ye UZAY ÜSSÜ kuruyormuş! İktidar medyası yazdı28 izlenme
Salda Gölü referandumundan AKP’ye kötü haber83 izlenme
Rasim Ozan Kütahyalı Hürriyet'e yaptıkları operasyonu TV100 canlı yayınında itiraf etti! 'Kudret Köseoğlu bendim, senin üzerine oynadık'60 izlenme
Kentsel dönüşümü İsmailağa cemaati yapacak54 izlenme
Van'da 7'nci sınıfa giden bir kız öğrenci okula pompalı tüfekle geldi! Durumu fark eden vatandaşlar silaha el koyarak, polis ekiplerine haber verdi26 izlenme
İngiltere başbakanının konvoyu kıskandırdı: İtibardan tasarruf edilmez Türkiye'ye gel de gör!49 izlenme
Mimar Ece Gürel’in ölüm sebebi belli oldu!71 izlenme
AKP'li Mehmet Şimşek, vatandaştan toplanan #deprem vergilerinin nereye harcandığını böyle itiraf etmişti!
Benzin, motorin ve jet yakıtı fiyatları hızla yükseliyor
Afganistan’ın son ekonomi bakanı Uber şoförü oldu: Fotoğrafı ortaya çıktı
Bolu Kartalkaya otel yangını: Cenazeler çıkarılırken kamera kaydının peşine düşmüşler