Geçen yıl Taliban’ın ele geçirdiği Afganistan’ın son ekomomi bakanı Halid Payenda’nın izini araştıran Washington Post, eski bakanın araç paylaşım platformu Uber’e kayıtlı olduğunu ve Washington DC’de direksiyon salladığını ortaya çıkardı.
Ülkenin son ekonomi bakanı olarak sadece 7 ay önce 6 milyar dolarlık bir bütçeyi yöneten Payenda’nın izine ulaşan Washington Post, eski ekonomi bakanının direksiyon başındaki fotoğraflarını paylaştı. Payenda’nın sıradan bir otomobili kullandığına dikkat çeken Payenda, “Eğer önümüzdeki iki günde 50 seyahat daha tamamlarsam 95 dolar ikramiye kazanacağım” dedi.
Eşi ve çocuklarıyla ABD’de yaşamaya başlayan 40 yaşındaki Payenda, Afgan halkını da suçladı. Payenda, “Yaşananların sorumlusu Afganlardır. Biz kolektif olarak reform yapma ve ciddi olma isteği gösteremedik” derken ABD’nin de Taliban’a ülkeyi teslim ettiğini söyleyerek suçlama yöneltti. Payenda ayrıca kendisini de suçladığını dile getirdi. Şu an ne ABD’ye ne de Afganistan’a ait olduğunu söyleyen eski ekonomi bakanı Taliban’ın Kabil’i ele geçirmesinden önce istifa etme kararı almıştı.
Mansur Yavaş kürtçe tartışmalarına sessiz kalmadı! İşaret ettiği yazıda örtülü mesajlar var15 izlenme
Edirne'de Ramazan pidesine yüzde 50 zam20 izlenme
O sadaka kutularına attığınız paralar nereye gitti biliyor musunuz?612 izlenme
İlker Ayrık: Mustafa Kemal Atatürk'ün ismi yeter472 izlenme
TRT'den 'İstanbul'un küçük Suriye'si' başlığı! Tepkilerin ardından video silindi!40 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kritik tabloyu paylaştı: 14.230 yeni vaka tespit edildi, 55 kişi hayatını kaybetti, 5.211 kişi sağlığına kavuştu!42 izlenme
Asgari ücretle ilgili önergeye AKP ve MHP’den ret!45 izlenme
Başkan Yardımcısı Yılmaz THY'nin satılacağı iddialarına yanıt verdi34 izlenme