Konya’da da kurban bayramı öncesi sessiz bir bekleyiş hakim. Kurbanlıkların fiyatları belirlenenin ötesinde değişkenlik gösterebiliyor.
Kimi alım gücünden yakınırken, kimisi de girdi fiyatlarının arttığını dile getiriyor. Buna rağmen çardaklardaki satışlar geçen yılki oranlarda seyrediyor.
Bu yıl kurban satış yerlerinde, kurban olabilecek hayvan sayının az olabileceği belirtiliyor.
Sözcü'den Mehmet Ali Kalaycı'nın haberine göre, konuyla ilgili açıklama yapan Konya Kasaplar Odası Başkanı Davut Balbaloğlu, “Konya semt pazarı için kura ile çekiliş yapıldı. Besicilerimiz bir kotu 800 liraya kiralayarak son 34 günde kurbanlık satışı yapabilecek. Bu pazarda da sadece 300 kişi yer alabilecek. Selçuklu hayvan pazarında ise besicilerimiz 2 bin 500 liraya bir kotu kiralayıp son hafta pazara çıkabilecek. Kurban satışları geçen seneye oranla biraz daha az. Tatilin fazla ve alım gücünün az olması etkiliyor. Konya’nın kurban ihtiyacını karşılayacak kurbanlık çardaklarda yeterli görünüyor.” dedi.
"
“DÖVİZ ÇIKIYOR ANCAK FİYATLAR GEÇEN SENEKİ GİBİ”
Besici Sebahattin Çelik ise dövizin artışına rağmen kurbanlık fiyatlarının geçen yılki oranlarda seyrettiğini belirtti.
Çelik “Kurban satışlarımız geçen seneye nazaran dövizin artışı ve kâr oranlarımızın düşmesine rağmen aynı seviyelerde ancak fiyatlarda aynı seviyede gidiyor. Biz besiciler, kazancımızdan feragat etmek zorunda kalıyoruz yoksa mal satamayız. Bir torba yemi geçen sene 45 liraya alırken bu seneye 6065 liraya alabiliyoruz. Harman döneminde de tonu 460 TL’ye saman alabildik kışın ne olacak kim bilir. Devlet küçük işletmeleri destekleyeceğine dışarıdan ithal ederek bizi bitiriyor. Kurban satış yerlerinde de kurban edilemeyecek yaşı küçük hayvanların pazar yerine girmemesi gerekiyor. Adı üstünde kurban satış yerinde sadece kurbanlık hayvan olabilmeli. Önlem alınmalı yoksa millete cazip gelen çoğu hayvan kurbanlık hayvan değil.” diye konuştu.

KÜÇÜKBAŞA YÖNELMİYORLAR
Besici Fahrettin Er ise “Küçükbaş hayvan fiyatları tırmanıştaydı bir ara ancak biraz aşağı çekildi. 50 liraya aldığımız yem bu yıl 75 lira. Bu yıl sorunumuz, kurbanlığa rağbette değil alım gücünün azalması ile büyükbaş hissesine giremeyenin küçükbaşa da yönelememesi.” yorumunda bulundu.

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/yemifiyatlaribesicileriisyanettirdi201573h.htm
Yoksulluğun acı tablosu! Karabük’te 80 yaşındaki Zehra Bölüm evinin arka bahçesinde donmuş halde ölü bulundu12 izlenme
İstanbul’dan flaş sonuçlar27 izlenme
Doktorlardan sonra onlar da isyanda! Yüzde 70’i ülkeden gitmek istiyor34 izlenme
Devletin kafası karıştı! Aynı soru iki farklı yanıt25 izlenme
Enflasyon yükseliyor, Erdoğan’ın söylemleri değişiyor!33 izlenme
Ziya Selçuk’un geçen hafta istifa eden danışmanının dosyası daha işleme girmeden jet hızıyla kadro verildi!61 izlenme
Mehmet Şimşek'i üzecek haberi Mahfi Eğilmez verdi50 izlenme
Dilan Polat ve eşi hakkındaki iddianame iade edildi28 izlenme
AFAD da seçim meydanına indi: Kılıçdaroğlu'nun mitingi öncesi Trabzon'da fırtına yalanı! Yurttaşlar yanlış yönlendirildi..
Korkunç manzara! Yüzlerce vatandaş koronavirüs için test sırasında 'Yalvardım, test yapmadılar!'
Komutanlar 870 gündür cezaevinde çürüyor
Yandaş Eğitim Bir Sen, Türkiye Cumhuriyeti’ni unuttu!