Türkiye'de görülen yüksek enflasyon, gıda fiyatlarının da katlanarak artmasına neden oldu.
Bu durum, milyonlarca çalışanın yemek kartları ile market alışverişi yapmaya başlamasına neden olurken, bu duruma dikkat çeken Yemek Kartları Derneği Başkanı Öner Piyade, geçtiğimiz aylarda yaptığı çağrı ile yemek kartlarının marketlerde kullanımına yönelik kısıtlama getirilmesini talep etmişti.

DANIŞTAY'DAN YEMEK KARTLARINA YENİ DÜZENLEME
Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre Danıştay; yemek kartı ile yapılacak restoran harcamalarında tutara bakılmaksızın prim istisna tutarını kaldırdı. Bu değişiklik, işverenlerin çalışanların yemek kartlarına yönelik daha yüksek ödemeler yapmasını teşvik edecek olsa da, söz konusu yeni uygulamada marketlerin kapsam dışı bırakılması tepkilere yol açtı.
Alınan karar sonucunda SGK genelgesinde değişikliğe gidilmiş olsa da, yemek kartlarının, yalnızca yemek satışı gerçekleştiren işletmelerin dışında kullanılması halinde günlük 158 liralık prim muafiyet sınırı kullanılmaya devam edilecek.

YEMEK KARTLARININ MARKETLERDE KULLANIMI KISITLANACAK MI?
Her ne kadar restoran işletmecilerinin bu yönde bir talebi bulunsa da, mevcut enflasyon ortamında birçok çalışanın aylık temel ihtiyaçların karşılamak amacıyla kullandığı yemek kartlarının marketlerdeki kullanımının devam etmesi bekleniyor.
Sözcü
İstanbul'da hayalet seçmen! Seçime 2 gün kala fark edildi41 izlenme
AKP’li belediyenin dev eşantiyon bütçesi!145 izlenme
Türkan Saylan’ın talebeleri Anıtkabir’de buluştu142 izlenme
4.80'i gören doları protesto etmek için yola çıktılar, 4.90'ı gören doları protesto ettiler!124 izlenme
Pendik'te, şort giyen genç kıza saldıran Ercan Kızılateş, uyuşturucu bağımlısı çıktı !178 izlenme
Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a 'istifa' yanıtı109 izlenme
AKP'li belediye vatandaşın 15 Milyon TL'sini böyle hiç etti!69 izlenme
Ece Üner'den 5 Teğmenin TSK'dan ihracına tepki: 'Atatürk demek...'36 izlenme
Üç ilde birden kızıl alarm! Alevler sönmüyor… 3 gündür süren yangına müdahale devam ediyor
Koronavirüs cezaevlerine de sıçradı!
Polis, arabadaki 'Her insanın bir ülkesi vardır. Ama her ülkenin bir Atatürk'ü yoktur' yazısına 'Bu ne böyle pavyon yazısı gibi' diyerek ceza kesti!
Moskova’dan ‘kıyamet’ uyarısı: “ABD büyük hata yaptı, asıl savaş henüz başlamadı!”