Gaziantep'te binlerce seçmen, bilgileri dışında Vatan Partisi tarafından sandık kurulu üyesi yapıldı. 14 Mayıs sabahı sandığa giden vatandaşlar başka sandıklarda görevli oldukları için oy kullanamayacaklarını öğrendi. Çoğu yaşlı, engelli hatta okuryazar olmayan vatandaşlar önce adiliyeye oradan da görevli oldukları sandıklara giderek oy kullanmak zorunda kaldı. Kimi de bu hakkını kullanamadı.
Yeşil Sol Parti (YSP), çoğunluğu kendi seçmeni olan ve görevlisi yazılması nedeniyle oy kullanamayan vatandaşlar için İl Seçim Kurulu'na başvurarak kentte seçimin iptali ve yenilenmesi talebinde bulundu. Ancak bu talebi değerlendiren İl Seçim Kurulu başvuruyu reddetti.
OY KULLANMA HAKKI GASP EDİLDİ
Gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran YSP Gaziantep Milletvekili Adayı Sevda Karaca, Gaziantep İl Seçim Kurulu’na “Halkın oyunun kullandırılmasının suç işlenerek engellenmesi, bu engellemenin ve usulsüzlüğün seçim sonucunu ve partilerin milletvekili sayılarında değişikliğe sebep olması” gerekçeleriyle yaptıkları seçimin iptal edilmesi ve yenilenmesi talebinin reddedildiğini açıkladı.
Bu kararla il seçim kurulu yurttaşların oy kullanma hakkının gasp edilmesine seyirci kalacağını ilan ettiğini savunan Karaca, “Bir kez daha söyleyelim; İktidar ve karanlık ortaklarının usulsüzlük, hukuksuzluk, irade gaspı ve hırsızlıkla ilan ettiği ‘Kazandık' sözü hükümsüzdür. İkinci turda oylarımıza ve sandıklara sahip çıkmak için tüm yurttaşlarımıza çağrı yapıyoruz. Bu organize suç örgütü karşısında halkın gücünü gösterelim” dedi.
Sözcü
Türk-İş: Yoksulluk sınırı 6 bin liraya dayandı105 izlenme
25 yaşındaki genç geçim sıkıntısı nedeniyle intihar etti...67 izlenme
İftar sofraları küçülüyor: Türkiye'deki gıda enflasyonu Filistin'den bile daha fazla17 izlenme
Kanser Hastaları için Uzmanlardan Alternatif İlaç Uyarısı!19 izlenme
CHP'den Jandarma Genel Komutanı'na sert tepki: "Siz ne yapıyorsunuz kardeşim?"10 izlenme
Diyanet'in 2018'den bu yana takvimler için 136,9 milyon TL ödediği ortaya çıktı28 izlenme
Bir lebaleb skandalı daha! 'Çok yüksek riskli' grupta yer alan kentte AKP'li yöneticiler mağaza açılışı yaptı!116 izlenme
Lüks AVM'de 70 kilo altınla yakalandı 'diplomatım' dedi19 izlenme
Sokak röportajından suçlanmıştı: Dilruba Kayserilioğlu'nun cezası belli oldu
Samsun'da Onur Anıtı'na saldıranlar için istenen ceza belli oldu!
Şekerin acı tadı! Fiyatı neden artıyor? Çiftçi neden şeker pancarından uzaklaşıyor?
İşte TRT'nin yeni kadrosunun CV'leri: SETA, Pelikan, Kartal Anadolu İmam Hatip