Özgür Özel liderliğinde kurulan YENİ Parti'ye ilk aşamada 91 milletvekili geçerken, bu hafta itibarıyla 200'ün üzerinde belediyenin de CHP'den ayrılarak YENİ Parti'ye geçmesi bekleniyor.
Özel, belediye başkanlarına ilişkin yaptığı açıklamalarda transfer süreçlerinde belediye meclis üyelerinin durumunun gözetildiğini, bu nedenle kendilerine karşı açıklamaya yapmayan hiçbir belediye başkanına 'butlançı' muamelesi yapılmaması gerektiğini söyledi.

CHP içinde yaşanan tartışmaların ardından yaptığı açıklamada hem Özel hem de Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü ve CHP'nin kurumsal kimliğine bağlı olduğunu belirten Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu da YENİ Parti'nin kurulmasının ardından geleceğine ilişkin son kararını verdi.
Beşikçioğlu, CHP içinde yaşanan ayrışmaya ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:
"Bana 'Anneni mi seviyorsun, babanı mı?' diye soruyorlar. Benim cevabım ise 'Ben ailemi seviyorum' oluyor. Dolayısıyla bu sürecin içerisinde yaşanacaklarda ben de diğer belediye başkanları gibi takipteyim. İşimi yapmaya, hizmet etmeye çalışıyorum. Bu iddiaların hiçbiri doğru değil, kimsenin tarafında değilim"
BEŞİKÇİOĞLU CHP'DE KALIYOR, MECLİS ÜYELERİ YENİ PARTİ'YE GEÇİYOR
Gazeteci Hilal Köylü'nün haberine göre, Etimesgut Belediye Meclis Üyesi olan 15 isim CHP'den istifa ederek YENİ Parti'ye katıldı. Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinden ise Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndeki meclis aritmetiğinin bozulmaması amacıyla istifaları istenmedi. Ayrıca Mansur Yavaş ile hareket eden 2 meclis üyesinden ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne giden Etimesgutlu meclis üyelerinden, Erdal Beşikçioğlu’nun kontenjanından meclise yazılan üyelerden istifa istenmedi.

Öte yandan CHP'nin Etimesgut ilçesindeki örgütlenmesinin de olduğu gibi YENİ Parti'ye geçme kararı aldığı ancak bu geçişe Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun eşlik etmeyeceği öğrenildi.
Beşikçioğlu ise siyasete CHP çatısı altında devam etme kararı aldı.
Sözcü
'Yolsuzluk nedir ?' Sorusuna verilen akıllara zarar cevaplar !4342 izlenme
"Yağ gibi kayıyor" diye övülen yolun altı mağara çıktı, asfaltı ilk yağmurda çöktü32 izlenme
Yüksek kira ve asgari ücret sağlığı vurdu!76 izlenme
Ünlü okul ekonomik gerekçelerle kapandı!115 izlenme
İBB’de skandal atamalar!125 izlenme
CHP'li Karabat, Sayıştay raporlarından çarpıcı veriler sundu: "Milyarlarca liralık oyunlar..."43 izlenme
Emeklilerin dramı: "Faturamı ödeyemediğim için kombi bile yakmıyorum"37 izlenme
Marmaray’daki kavga görüntülerine şahit olan gazeteci: "Mesele göründüğünden farklı"61 izlenme