Yeni Şafak yazarları Mehmet Acet, Konsensus şirketinin yaptığı anket sonuçlarını paylaştı. Acet, bugünkü köşesinde anketin bin 500 kişi ile 2230 Ağustos tarihleri arasında tarihleri arasında yapıldığını belirtti.
Yeni Şafak yazarının aktardığına göre ankette seçimlerin normal zamanda yapılmasını isteyenlerin yüzdesi 57,4, erken yapılmasını isteyenlerin yüzdesi 42,6 çıktı.
Acet, ankette "Sizce Türkiye iyi mi yönetiliyor, kötü mü?" şeklindeki soruya verilen yanıtı ilginç bulduğunu söyledi:
"Şöyle bir sonuç var orada:
İyi yönetiliyor diyenler: yüzde 29,5
Kötü yönetiliyor diyenler: Yüzde 30,3
Ne iyi ne kötü diyenler: Yüzde 40,2"
Yeni Şafak yazarı anket ile ilgili şunları yazdı:
"İlk üçte ekonomiyle ilgili sorunların dillendirildiğini görüyoruz. Anketin Türkiye’nin sorunları ile ilgili bölümüne gelince. İlk üçte ekonomiyle ilgili sorunların dillendirildiğini görüyoruz.
İşsizlik diyenler: Yüzde 40,2
Enflasyon/Hayat pahalılığı diyenler: Yüzde 35,8
Gelir dağılımındaki eşitsizlik diyenler: Yüzde 27,7
Bu verilerin yukarıda aktardığımız erken seçim talebiyle ilgili verilerle çeliştiğini düşünenler olabilir. Ama hayır, öyle bir çelişki yok aslında. Toplumun çoğunluğu, “Ülkenin en önemli güncel sorunu nedir?” sorusuna ekonomi başlığı altına giren cevaplar veriyor ancak, bu sorunların çözümü konusunda muhalefetten çok iktidara güvendiğini dile getiriyor.
Önümüzdeki bir yıl içerisinde ihracat, büyüme gibi alanlarda yakalanan güçlü ivme, hayat pahalılığı gibi geniş kitleleri doğrudan etkileyen alanlar için de yakalanabilirse, bu durum yapılacak ilk seçimde iktidar için ciddi avantaj teşkil edecek. Anketlerin diline bakılırsa, millet de işin bu kısmına umut bağlamış durumda galiba."
https://www.krttv.com.tr/gundem/yenisafakyazarianketpaylastih92552.html
İktidar nereden para toplayacağını şaşırdı: Doğalgazda kilit icat edildi30 izlenme
İskenderun’da gönüllülerin kurduğu çadırkenti kaymakamlık kapattı!50 izlenme
Bakan Koca verileri açıkladı: 7.279 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.457.118'e, can kaybı 25.605’e yükseldi!92 izlenme
Demet Akalın, konu Erdoğan’a geldi diye alıntılanan tweetini sildi!58 izlenme
AKP’ye yakınlığıyla bilinen anket şirketinden çarpıcı sonuç26 izlenme
1 Mayıs: Türkiye'de abluka, dünyada kutlama50 izlenme
AKP'li vekilin yalanı ortaya çıktı! "Teşekkürler RTE" dedi, Afganistan'ı paylaştı!68 izlenme
Cami imamından Filenin Sultanları için skandal ifadeler!60 izlenme