Gayrimenkul satışı yapılan internet sitelerinde satışa çıkarılan turistik tesis ve otel sayısı 2 bine yaklaştı. Yeni yılın ilk iki gününde sadece bir internet sitesinde (sahibinden.com) satışa çıkarılan otel sayısı 86 oldu. Antalya ile İstanbul otel satış sayısında liderliği ellerinde tutarken, Türkiye'nin her yerinde 5 yıldızlısından butik oteline binlerce otel satışa çıkarıldı.
Ege Turistik ve İşletmeler Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, sektörde yaşanan paniği “Bu gidişle 2021 yılının sonunu göremem, hiç olmazsa malımın bir kısmını kurtarayım kaygısıyla hareket ediliyor. Bankalara kaptırmaktansa ben satayım deniliyor” sözleriyle dile getirdi.
İşler, en ağır yükü omuzlarında hisseden sektörün acilen özel hibe ve desteklere ihtiyacı olduğunu söyledi.
Yıllarca devletin bu sektörden destek aldığını belirten Mehmet İşler, “Kazancımıza ortak oldu. Sermayeyi arttırdık, ona da ortak oldu. Şimdi ortada bir zarar varken neden ortak olmuyor? Zararı tek başına sektörün omuzlarına yüklüyor” dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/yilinilkikigunundetam86otelsatisacikartildi6195822/
Milli Piyango oynayanlar dikkat! "Kimin oynadığını T.C. kimlik numarasında takip ediyoruz."90 izlenme
Cumhur İttifakı'nın kalesinde deprem! AKP'nin kaybı büyük, ikinci parti değişti31 izlenme
Rojin'in babasından otopsi açıklaması: "Raporda boğulma yok!"40 izlenme
Süleyman Soylu 'Çadırlara çamaşır kurutma makinesi bile koymuşlar!' dedi ama gerçekte ne oldu?43 izlenme
Kars'taki asıl mesele eli silahlı adamların peşinde olduğu ihaleler mi?48 izlenme
İstanbul'da muhalefetin AKP'den alabileceği ilçeler belli oldu52 izlenme
TRT çalışanının maaşı "yok artık" dedirtti!137 izlenme
Kredi kartlarında 5 yıl sonra ilk26 izlenme
Gülistan kaybolduktan sonra gelen kamera talimatı! Tutuklu eski vali topu il emniyet müdürüne attı
Eski AKP'li vekil Erdoğan'a seslendi: 'Sağlığınız iyi değil, dünya Sultan Süleyman’a kalmadı, size de kalmaz'
Küçük Umay, hamile annesi ve babası birlikte enkazdan çıkarıldı
Uzun yıllardır bakımı yapılmayan Karaköy'deki alt geçit İBB tarafından yeniledi