Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yaptığı derlemeye göre, Aralık 2021'de yıllık enflasyon yüzde 36,08 oldu. Tüketici Fiyat Endeksi'nde (TÜFE) yıllık değişim gıda ve alkolsüz içecekler grubunda yüzde 43,8, alkollü içecekler ve tütün grubunda yüzde 20,02 olarak hesaplandı.
Geçen yıl, bir önceki yıla göre 121 gıda ürününün fiyatında artış görüldü, 4 ürünün fiyatı azaldı.
OcakAralık 2021 döneminde ortalama fiyatı en çok artan ürün yüzde 120,5 ile patates oldu. Söz konusu ürünün kilogram fiyatı 5 lirayı geçti. Patatesi yaklaşık yüzde 108,5 ile margarin, yüzde 85,9 ile kuru kayısı, yüzde 83,3 ile buğday unu, yüzde 79,8 ile tavuk eti, yüzde 75,6 ile kahve ve yüzde 71,5 ile patlıcan izledi.
Ayçiçek yağında yaklaşık yüzde 70,9, nohutta yüzde 67,8, sivri biberde yüzde 63,5, makarnada yüzde 59,6, yumurtada yüzde 53,1, sütte yüzde 51,2, toz şekerde yüzde 49,6, salatalıkta yüzde 38,7 fiyat artışı oldu.
Bu dönemde beyaz peynir fiyatları yüzde 36,6, kuzu eti fiyatları yüzde 29,6 ve pirinç yüzde 15,8 yükseldi.
Cemil Tugay'dan Meslek Fabrikası için tahliye emrine tepki: "Yapmayın, etmeyin"21 izlenme
Alkolden alınan ÖTV’de rekor47 izlenme
AKP'den şok Ahmet Özer çıkışı!43 izlenme
Mehmet Şimşek'in 'fakir aile' mesaisi! Geçmişte Ramazan aylarında yaptığı paylaşımları silmeye devam ediyor39 izlenme
Türkiye'nin köklü gıda firması iflasın eşiğinde28 izlenme
Tehdit mi edildi? Narin'in ailesinin sorguladığı çoban 'Enes'i sordular mı' sorusuna 'hayır' dedi ama Aile Meclisi videosunda Enes'in adı net duyuluyor!"54 izlenme
Kimler kimlerle beraber! Mübariz Gurbanoğlu ile Mehmet Ağar'ın bomba görüntüleri ortaya çıktı!97 izlenme
AB: Türkiye’ye mülteciler için verdiğimiz paralar nereye harcandı?173 izlenme
Eskiden de siyasiler çok yalan söylerdi, şimdi de İliç'te zehir yok diyorlar
Mehmet Şimşek'in emekli maaşı hesabına tepki: "Hangi birini düzeltelim"
TRT’deki kırmızılı kadının Amerikalı kocası AKP sevdalısı çıktı
CHP'li belediyeden üniversite öğrencilerine 1000 TL ulaşım desteği