1957 yılında Alanya'da küçük bir kasap dükkanı olarak hizmete başlayan ve aradan geçen 67 yıllık süreçte Türkiye genelinde bir entegre kırmızı et devi haline gelen Alanyalı Hacıince Et AŞ. ekonomik krize dayanamadı ve iflas etti. Hacıince geçtiğimiz yıllarda 41 milyon dolarlık yatırımla küresel bir fast food zinciriyle(Mc Donald) 'winwin' temelli bir ortaklık anlaşması yapmıştı.

Türkiye’deki fast food zincirlerinin tedarikçisi Hacıince Et'in iflası piyasaları sarstı. Bayiler alarm verdi. Tasfiye masası şirketin varlıklarını satıp borçları ödeyecek.

2023 yılının haziran ayında konkordato ilan eden şirket mahkemenin verdiği mühleti de doldurdu. Malî darboğazdan çıkamadığı için iflas kararı kesinleşti.
Amerikalı fast food devi McDonald’s ile imzaladığı ortaklık mukavelesinin akabinde Hacıince Et’in yeni yatırımlar için aldığı kredilerin altından kalkamadığı belirtiliyor.

ÇİFTÇİLER VE DİĞER TEDARİKÇİLER İÇİN KIRMIZI ALARM
2023 yılının haziran ayında konkordato ilan eden firma krize dayanamadı. Konya’da ve Antalya’da 900 milyon liraya mâl olmuştu.
Beyşehir’de 1000 dönüm arazi içinde 2 bin 500 büyükbaş hayvan kapasiteli çiftliği olan firmanın iflası herkesi şaşırttı.

YENİ TESİS SIKINTIYA SOKMUŞTU
Hacıince Et’in mali sıkıntıya girmesine, Konya’da yapılan entegre tesis yatırımının neden olduğu öne sürülüyor. Tesisin devreye alınması sonrası, bir fast food zinciri ile olan anlaşmanın sona ermesi şirketi sıkıntıya sokmuştu.
halktv.com.tr
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı53 izlenme
Özel'den Erdoğan'a: "Meşruiyet okyanus ötesinden alınmaz"7 izlenme
Kapanan şirket sayısı bir ayda yüzde 120 arttı!39 izlenme
MHP'li Enginyurt, Şemdinli'de görev yapan askere küfür etti!480 izlenme
Saray ittifakında kriz: Yeni partiler oy dağılımını değiştiriyor72 izlenme
91 yaşında salgın sürerken AKP'ye böyle üye yapıldı!74 izlenme
Cezaevi nüfusu 24 ülkeyi geçti29 izlenme
MASAK'ın verilerinde ortaya çıktı: Türkiye kara para aklama cennetine döndü42 izlenme
Bir İngiliz 1 saat çalışarak ne kadar ayçiçek yağı alabiliyor? "İngiltere'de ayçiçeği yetişmiyor. Kim kimi kıskanıyor siz karar verin"
Eylem hazırlığındaki Suriye uyruklu 2 terörist kıskıvrak yakalandı!
Halkbank iddianamesinde 'gizli görüşmeler' iddiası! "Parayı ver dosya kapansın"
Kadın teğmen tecavüz edilmekle tehdit edilmişti. Yargıdan skandal karara tepkiler sonrası U dönüşü