1957 yılında Alanya'da küçük bir kasap dükkanı olarak hizmete başlayan ve aradan geçen 67 yıllık süreçte Türkiye genelinde bir entegre kırmızı et devi haline gelen Alanyalı Hacıince Et AŞ. ekonomik krize dayanamadı ve iflas etti. Hacıince geçtiğimiz yıllarda 41 milyon dolarlık yatırımla küresel bir fast food zinciriyle(Mc Donald) 'winwin' temelli bir ortaklık anlaşması yapmıştı.

Türkiye’deki fast food zincirlerinin tedarikçisi Hacıince Et'in iflası piyasaları sarstı. Bayiler alarm verdi. Tasfiye masası şirketin varlıklarını satıp borçları ödeyecek.

2023 yılının haziran ayında konkordato ilan eden şirket mahkemenin verdiği mühleti de doldurdu. Malî darboğazdan çıkamadığı için iflas kararı kesinleşti.
Amerikalı fast food devi McDonald’s ile imzaladığı ortaklık mukavelesinin akabinde Hacıince Et’in yeni yatırımlar için aldığı kredilerin altından kalkamadığı belirtiliyor.

ÇİFTÇİLER VE DİĞER TEDARİKÇİLER İÇİN KIRMIZI ALARM
2023 yılının haziran ayında konkordato ilan eden firma krize dayanamadı. Konya’da ve Antalya’da 900 milyon liraya mâl olmuştu.
Beyşehir’de 1000 dönüm arazi içinde 2 bin 500 büyükbaş hayvan kapasiteli çiftliği olan firmanın iflası herkesi şaşırttı.

YENİ TESİS SIKINTIYA SOKMUŞTU
Hacıince Et’in mali sıkıntıya girmesine, Konya’da yapılan entegre tesis yatırımının neden olduğu öne sürülüyor. Tesisin devreye alınması sonrası, bir fast food zinciri ile olan anlaşmanın sona ermesi şirketi sıkıntıya sokmuştu.
halktv.com.tr
Zam tufanı her yerde: Ders kitabı fiyatları 40 bin lira, servis ücretleri uçtu!37 izlenme
Polis katili Yunus Emre Geçti hakkında akılalmaz ihmal zinciri36 izlenme
Sinan Ateş soruşturmasında ‘görüntü kaydı’ detayı! “Hedefler ayrı ama izleyenler aynı”72 izlenme
Pazarda emeklilerden Diyanet'e fitre tepkisi: Diyanet diyor ki, 'emeklilere fitre zekat verebilirsiniz' Ayıp değil mi, günah değil mi? Kendileri alsınlar 200 bin lira, 300 bin lira"43 izlenme
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen’in tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi33 izlenme
Bu da oldu! Hayvanat bahçesindeki geyiği kaçırıp yediler!81 izlenme
Erdoğan'ı kızdıracak video! 'Mütevazi yaşamını' ifşa etti!108 izlenme
Yurt dışında oy kullanan seçmenlerin sayısı 1. turu geçti50 izlenme
Vatandaşa SMS atması engellenen Kılıçdaroğlu’ndan çağrı videosu! "Beni ister sevin ister sevmeyin, ama bu videomu herkese yayın, gösterin, anlatın"
İki kilogram uyuşturucuyla yakalanan emniyet müdürü 'içiciyim' diyerek beraat etti!
RTE'den büyük başarı! MB döviz rezervleri 7 yılda 130 milyar dolardan 93 milyar dolara ‘yükseldi!’
Okullara MEB imzalı talimat: İsmailağa'nın kurslarını tanıtın!