Antalya'da cinsel istismara uğrayan iki kardeşin ifadeleri üzerine başlatılan davada, tutuklu yargılanan sanık anne ve üvey babanın serbest bırakılması yeniden gündeme geldi.
Sosyal medyada #ElmalıDavası etiketiyle binlerce paylaşım yapılarak mahkemenin verdiği karara tepki gösterildi.
Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil de tahliye kararına tepki gösteren isimlerden biri oldu.
Özdil, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
“Çocuklarına bayram armağan eden, çocuk bayramı ilan eden, dünyadaki ilk ve tek ülkenin, getirildiği nokta... Çocuk cehennemi :(“
NE OLMUŞTU?
6 Ocak 2021'de gerçekleşen üçüncü duruşmada kız çocuğu G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G.'nin (10), cinsel istismara uğramasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A., yargılandıkları Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nce tahliye edilmişlerdi.
Olay geçen yıl haziran ayında savcılığa giden babaannenin ihbarıyla ortaya çıktı.
6 ve 9 yaşında olan iki torununun cinsel istismara uğradığını iddia etti. Eski gelini Merve A. ve eşi Rahmi A. ile gelininin erkek arkadaşlarından şikayetçi oldu.
Koruma altına alınan iki çocuk üvey babası Rahmi A. ile iki kişinin kendilerine istismarda bulunduğunu anlattı. Çocukların cinsel istismara uğradığı adli tıp raporuyla kanıtlandı.
Küçük kız ve ağabeyi istismarı deftere yaptıkları çizimlerle de anlatmaya çalışmış, bu resimler de soruşturma dosyasına girmişti.
Soruşturma kapsamında anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A. tutuklandı, diğer 2 şüpheli serbest bırakıldı.
Davanın üçüncü duruşmasında sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Merve A. ve Rahmi A. adli kontrolle serbest bırakıldı.
CNN muhabirinin Taliban'dan önceki ve sonraki yayınları böyle görüntülendi: Çarşafa büründü!44 izlenme
1954 doğumlu olan Erdoğan, hızını alamayıp 1950 öncesinde yaşadıklarını anlattı !670 izlenme
Uçağı rötar yapan kadın yolcu anons sisteminin başına geçerek isyan etti48 izlenme
Ankara kulislerinde konuşulan büyük fısıltı: CHP'de dokunulmazlık hesabı20 izlenme
Narin'in babası katilin kim olduğunu 'cani' sözleriyle açıkladı: "O namussuzdan başkası değildir"46 izlenme
İmamoğlu'ndan vekillere çağrı: "Elinizde ne yetki varsa birlikte kullanın, topyekün harekete geçin!"34 izlenme
Çin’den ABD kararı! Pompeo dahil birçok kişiye yaptırım!46 izlenme
Vatandaşı zor günler bekliyor! İşte kapıdaki gıda krizinin detayları88 izlenme